reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
cześć u mnie 6tc, termin na 21.10, pierwsza ciąża :) jestem przerażona.... mój lekarz może mnie przyjąć dopiero w kwietniu... i jestem 20sta w kolejce!!! masakra... musiałam szukać lekarza na szybko żeby wiedzieć co w ogóle mam robić, jakie badania do kiedy itd. Lekarz do którego poszłam, od razu chciał wiedzieć czy chce aby on prowadził ciążę... a ja yyyy nie wiem bo gościa nie znam :( nie spodziewałam się, że mój lekarz stanie się tak niedostępny wtedy gdy jest mi tak bardzo potrzebny no i chyba muszę go zmienić... i teraz mam nie lada wyzwanie... jak wybierałyście swojego lekarza prowadzącego? zacząć od sprawdzenia lekarzy w szpitalu w którym chce rodzić? a może lepiej poszukać położnej...? :( serio... nie ogarniam...

O tak, ja 3-4 razy w nocy czasem nawet chodzę siku [emoji28] A zmęczenie to zależy, w pierwszej ciąży dużo spałam, bo mogłam. Teraz synek jest w domu, to wieczorem jestem taka przeorana, ze nawet nie mogę usnąć [emoji28]
Mam tak samo 🙌 ostatnio nawet moj organizm chyba juz przestal ogarniac i budze sie tak juz na granicy, ze ledwo dobiegam do lazienki :-D za dobrze mi sie spi :p ja to standardowo mam ok dwoch drzemek w ciagu dnia, a pracuje :-D

Dziewczyny a czy Wy też często wstajecie w nocy do toalety ? W pierwszej ciąży tak nie miałam, ale byłam 10 lat młodsza i normalnie pracowałam. Teraz chodze zmęczona ide spać o 21 już a w ciągu dnia oczywiście tez spanie.
wcale nie chodzę w nocy . Przed spaniem odwiedzam i mam spokój na cala noc. Za to rano chwila po przebudzeniu i rozpoczyna się wyścig 😂

Mi się śnił rozwód kilka dni przed pozytywnym testem 🙈 mimo udanego małżeństwa 🤣 także burza hormonalna u każdej daje popalić w trochę inny sposób😀
Mi tez sie przed testem snilo ze mojemu mowie 2 tyg przed slubem ze slbu nie bedzie :D.... Jeszcze mam tydzień zeby tak zrobic haha...

Ja mojego szczepiłam tylko podstawowymi z NFZ. Ogólnie bardzo dobrze je znosił, nie miał nawet gorączki. Teraz właśnie wiem, że weszły te rotawirusy, bo pediatra mi mówiła. Ale nie wiem czy będę je dawać drugiemu. Ogólnie znam kilka przypadków, gdzie były po nich komplikacje. A z drugiej strony to nie gwarantuje, że dziecko będzie później przechodzić łagodniej 🤷‍♀️
A widzisz dobrze wiedziec. No ja antyszczepem nie jestem, ale jak sa wokol jakiejs szczepionki kontrwersje to nie szczepie.

No to jestem po wizycie. Mogę odetchnąć z ulgą 😀 wszystko jest książkowo i jednak ciąża wcale nie jest młodsza o dwa dni, czyli dzisiaj wypisz wymaluj kończę 8 tydzień. 7+6 😍Zobacz załącznik 1242267
Cieszę się czyli jednak będzie mi dane cie pocieszyć na porodówce 😝 będę dalej krakać tylko mi nie pisz ze znowu chodzisz na spacery

cześć u mnie 6tc, termin na 21.10, pierwsza ciąża :) jestem przerażona.... mój lekarz może mnie przyjąć dopiero w kwietniu... i jestem 20sta w kolejce!!! masakra... musiałam szukać lekarza na szybko żeby wiedzieć co w ogóle mam robić, jakie badania do kiedy itd. Lekarz do którego poszłam, od razu chciał wiedzieć czy chce aby on prowadził ciążę... a ja yyyy nie wiem bo gościa nie znam :( nie spodziewałam się, że mój lekarz stanie się tak niedostępny wtedy gdy jest mi tak bardzo potrzebny no i chyba muszę go zmienić... i teraz mam nie lada wyzwanie... jak wybierałyście swojego lekarza prowadzącego? zacząć od sprawdzenia lekarzy w szpitalu w którym chce rodzić? a może lepiej poszukać położnej...? :( serio... nie ogarniam...
Powiedz z jakiego jesteś miasta. Może ktoś Ci doradzi. Tak ja patrzyłam by pracował w szpitalu i opinie w necie poszukaj

reklama
dzięki za odpowiedź. Jestem z Krakowa... tutaj jest tyle lekarzy, ze aż głowa boli. Proszę doradźcie coś
Ech chciałabym coś doradzić, bo też Kraków, ale jestem w kropce :D gin który leczył niepłodność jest super, ale znowu poza wizytą ciężko o kontakt, nie odbiera tel, nie odpisuje... Mam koło siebie gina na NFZ który podobno jest spoko do prowadzenia ciąży wg dziewczyn z osiedla, Paweł Gruszecki, ale nie wiem czy pracuje w jakimkolwiek szpitalu. Znowu z prywatnych koleżanka mega polecała Jaworskiego, gdzieś na Bulwarowej przyjmuje i ma sporo znajomości w świecie medycznym, jednak cała ciąża prywatnie to ogromny wydatek. Ja zamierzam w razie potrzeby dodatkowej konsultacji chodzić prywatnie do tego co teraz (Rafał Ufnalewski), a ogólnie ciążę prowadzić na NFZ u Gruszeckiego, chyba że mi znowu nie podpasuje bo przy niepłodności byłam niezbyt zadowolona z niego.

Do góry