reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Czy któraś z Was robiła już może krzywą cukrową?

Ja wybieram się jutro i już mi się na samą myśl robi niedobrze. Nie wiem czy dam radę 🤮
A to jest badanie glukozy czy musi sie w skietowaniu na badanie nazywać, że krzywa cukrowa?
Bo ja jutro sie wybieram na komplet badan z krwi i ta glukoze tam tez beda sprawdzac

reklama
A to jest badanie glukozy czy musi sie w skietowaniu na badanie nazywać, że krzywa cukrowa?
Bo ja jutro sie wybieram na komplet badan z krwi i ta glukoze tam tez beda sprawdzac

Powinno raczej pisać ze test obciążenia glukoza. W ciąży jeśli nie ma jakichś przesłanek cukrzycowych wcześniejszych, to krzywa głównie robi się jakoś po 20 tygodniu, a przynajmniej tak było jak byłam w pierwszej ciąży [emoji28]

Ale super! Zaproś ją do naszej grupy 🙂

Ło matko 🤢

Ja całą moją trójkę szczepilam odpłatnie na rotawirusy. Każde z nich przychodziło mimo to wirusa "żołądkowego". Ale nigdy nie trwało to jakoś długo.

Polecam jeszcze szczepienie na ospę wietrzną. Wiem że niektórzy powiedzą po co szczepic na wiatrówkę, ale moja córka przechodziła ją bardzo ciężko. Krosty miała na całym ciele na zewnątrz ale też wewnątrz jamy ustnej,a nawet w miejscach intymnych. Dziecko strasznie cierpiało. Odpuściło dopiero po Heviranie. Dlatego najmłodszego zaszczepiłam bez wahania.
Ja szczepiłam na wszystko ;) moje mają 5 i 7 i jeszcze ani razu pół dnia nawet biegunki nie mieliśmy ;) Czasem bym chciała bo mamy zaparcia ;)) Ospa tez bezpłatna dla dzieci zlobkowych

Powinno raczej pisać ze test obciążenia glukoza. W ciąży jeśli nie ma jakichś przesłanek cukrzycowych wcześniejszych, to krzywa głównie robi się jakoś po 20 tygodniu, a przynajmniej tak było jak byłam w pierwszej ciąży [emoji28]
Ale na dzień dobry możesz zrobić sama glukozę na czczo

Jeżeli chodzi o ospę zgadzam się warto szczepić ja niestety tego nie zrobiłam moja przeszła lekko ospę 2 lata temu ale zaraziła mnie i myślałam że umrę 40 stopni gorączki efekt spadającego sufitu na głowę

Ale super! Zaproś ją do naszej grupy 🙂

Ło matko 🤢

Ja całą moją trójkę szczepilam odpłatnie na rotawirusy. Każde z nich przychodziło mimo to wirusa "żołądkowego". Ale nigdy nie trwało to jakoś długo.

Polecam jeszcze szczepienie na ospę wietrzną. Wiem że niektórzy powiedzą po co szczepic na wiatrówkę, ale moja córka przechodziła ją bardzo ciężko. Krosty miała na całym ciele na zewnątrz ale też wewnątrz jamy ustnej,a nawet w miejscach intymnych. Dziecko strasznie cierpiało. Odpuściło dopiero po Heviranie. Dlatego najmłodszego zaszczepiłam bez wahania.
Nie wiem czy chcę 🙈

To u mnie dzisiaj odwrotnie niż u większości was, mam dobry humor, jestem w pracy więc męża nie mam koło siebie żeby mu się oberwało 😂
@Valezi będzie dobrze, postaraj się zrelaksować przed wizyta 😀
@Agnness prawdziwy urodzaj u was w rodzinie 😀 dobrze, będziecie się wzajemnie wspierać 😀
Ja też, wczoraj miałam słabe ciśnienie i dzień wycięty z życia,zrobiłam tylko obiad, a dzisiaj ubrania narciarskie pochowane, ogarnęłam garderobę i jeszcze bym coś zrobiła, ale wolę nie przesadzać

reklama
Też mam przygodę z hpv rozpoczętą, tylko u mnie grupa nie z tych silnie onkogennych. U Ciebie tylko jest hpv czy oprócz tego dysplazja?
Dysplazji brak. Pojedyńcze komórki się wysypaly ale jak miałam w listopadzie asc H to miałam wizję sterelizacji i chemii mimo że cytologie robię od połogu co 3 góra 4 mc i byłby to nie możliwy scenariusz. Teraz mam asc us.

Do góry