reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny! Mam już schizę :p byłam w piątek na becie i wyszło 127, wczoraj 270, czyli przyrost o około 114%, jest to 5 tc + 3 , myślicie, że ok? Mieści się w dolnej normie z lab ale jak czytam, że niektóre macie po kilka tysięcy to zaczęłam się zastanawiać jak to jest :p

Też miałam przerwy od objawów a później wracały. U mnie dopiero 5 +6 ale myślę że nie potrzebnie się denerwujesz bo to też szkodzi. Jak się martwisz to umów się do ginekologa a jak nie masz narazie możliwość to zrób betę i zobacz czy prawidłowo wzrasta 😉
Wizytę mam w czwartek ale tej pory zwariuje 😭
Ja nie mam typowych objawów, zero wymiotów, mdłości to z 4 razy mi się zdarzyły i to po witaminach doslownie parę minut. Od dwóch dni to mam uderzenia gorąca i dużo częściej boli i ciągnie mnie brzuch niż wcześniej, sporadycznie.
Martwię się bo przy 1ciazy cały czas męczyły mnie mdłości 10tydz 5dzien nagłe wszystko ustala na wizycie w 11tyg okazała się że serduszko nie biło 😭

Byłam dziś w luxmedzie założyć kartę ciąży żeby robić w ramach abonamentu badania krwi od prywatnego ginekologa. Mamy 7+6. Dzidź ma 1.5 cm. Serduszko pięknie bije. Niestety pojawił się krwiak. Będę jeszcze bardziej odpoczywać. Macie jakieś doświadczenia? Mogę coś jeszcze zrobić?

Załączniki

• 20210222_115557.jpeg
    20210222_115557.jpeg
    52 KB · Wyświetleń: 66
Jeśli masz swojego zaufanego lekarza to chyba lepiej poczekac i kontrolować betę w międzyczasie, czy przyrasta - chyba że bardziej doświadczone dziewczyny tu na forum doradzą co innego. Ja się próbowałam zapisać dziś, ale lekarka nie dała jeszcze dyspozycyjności na marzec, więc muszę polować na termin 😅 ale beta dziś zrobiona, 1307, progesteron 20,58. Za parę dni powtórka, żeby sprawdzić czy ładnie rośnie 😊
Myślę, że zostanę przy tym 15.03., mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Ładna beta 😍 pochwal się potem przyrostem!
Ja jutro pędzę sprawdzić.
To moja pierwsza ciąża, przyznam że nieźle się miotam 😅
Mam już okropne mdłości, jestem ciekawa co będzie dalej.

Byłam dziś w luxmedzie założyć kartę ciąży żeby robić w ramach abonamentu badania krwi od prywatnego ginekologa. Mamy 7+6. Dzidź ma 1.5 cm. Serduszko pięknie bije. Niestety pojawił się krwiak. Będę jeszcze bardziej odpoczywać. Macie jakieś doświadczenia? Mogę coś jeszcze zrobić?
Piękne zdjęcie 😍 najważniejsze, ze wszystko w porządku. Ja jak byłam w zeszłym tyg i mówił ze ma podejrzenia krwiaka bądź drugiego lokatora, przepisał mi dupka 2X1 a Tobie coś przepisał lekarz? Kazał mi dużo odpoczywać. Czytałam na forach to jest to dość częste, w większości się wchłaniają w zależności od wielkości albo poprostu występują plamienia takie brązowe bo się oczyszcza. A mówił coś jakiej wielkości ? No i chyba ważne czy blisko dzidzi jest 🤔 może ktoś bardziej doświadczony się wypowie dziewczyny??? ☺️☺️

reklama
Ja od początku biorę luteinę 3x2 i prolutex. Ale biorę też heparynę i acard A wtedy krwiaki często powstają. No zobaczymy. Myślę optymistycznie i będę się oszczędzać [emoji4]
Piękne zdjęcie [emoji7] najważniejsze, ze wszystko w porządku. Ja jak byłam w zeszłym tyg i mówił ze ma podejrzenia krwiaka bądź drugiego lokatora, przepisał mi dupka 2X1 a Tobie coś przepisał lekarz? Kazał mi dużo odpoczywać. Czytałam na forach to jest to dość częste, w większości się wchłaniają w zależności od wielkości albo poprostu występują plamienia takie brązowe bo się oczyszcza. A mówił coś jakiej wielkości ? No i chyba ważne czy blisko dzidzi jest [emoji848] może ktoś bardziej doświadczony się wypowie dziewczyny??? [emoji3526][emoji3526]

Do góry