Elph
Fanka BB :)
Współczuję na forum staraczek była dziewczyna w podobnej sytuacji i po zabiegu wszystko było ok, z tego co pamiętam udało jej się zachować jajowód.Cześć to znwou ja, więc tak.. podpisałam dzis papiery na operacje ale czy będzie dowiem się jutro.. bo jeszcze chcą koniecznie czekac, bo może jeszcze będzie ok.. ja poprostu chciałabym mieć to za sobą.. ciąża nie mogą zlokalizować bete dzis miala 1400 coś ale nie pamiętam dokładnie wiec będą jej szukać jutro jeszcze i rano się dowiem czy będzie operacja czy cos znowu wymyślą.. ogólnie powiem wam że nie przeżywam może jakos tej ciąży że nie wyszło, bardziej się boję o swoje życie tymabrdziej że mam małą kruszynkę dla której mam po co żyć.. czy któraś z mam miala może laparoskopowo usuwana ciąża? Podobno jeżeli jest taka mała to nie usną mi jajowodu tak mowil. Jestem tak przerażona tą narkozą że o niczym innym nie myślę nawet sam ordynator mnie dzis badał i podjął taka decyzje ze jutro badania bety i usg zadecydują.
W sumie racja, dla własnego spokoju lepiej zamknąć oczy i płacićTeż się kiedyś na to wkurzałam, bo na leczenie wydawałam po 3tysiace miesięcznie. Teraz dalej muszę kontynuować leczenie żeby mieć to upragnione dziecię i chodzić do dwóch lekarzy ginekologów bo jeden prowadzi tylko leczenie a drugi prowadzi ciąże. Aaa przepraszam, jeszcze na usg muszę chodzić do trzeciej osoby. Same te wizyty i leki oczywiście nierefundowane to nadal jest 2 tysiące miesięcznie. Jedyne co mam „za darmo” to badania ale tez nie wszystkie i nie do końca za darmo bo co miesiąc płace abonament do Allianz.
takze kochana taka moja rada: nie licz wydatków. „Kto bogatemu zabroni” jak to się mówi
W tym kraju na nic liczyć nie można....
O rany, to masz atrakcje! Mnie też brzuch pobolewa, tak znośnie ale zawsze mnie to trochę martwi czy na pewno wszystko ok.Jak tam dziewczynki? U mnie straszny ból brzucha się pojawił i nie mogę sobie znaleźć miejsca w domu ja wiem ze te bóle są normalne bo się wszystko w środku rozciąga no ale jednak dają popalić na dodatek sąsiadka zza ściany kupiła sobie dziś papugę i kurde slychac to ptaszysko tak jakby było u mnie w domu
Ja powiedziałam, źle się czuje jak kręcę, wolę zawsze mówić jak jest. Mój przełożony się bardzo ucieszył bo wiedział o staraniach, powiedział żebym się niczym nie martwiła i jakoś sobie poradzą. I że mam teraz inne priorytety na których się muszę skupić. Złoty facet Lekarz dał mi l4 ciążowe więc i tak by się wydałoDziewczyny powiedzcie mi proszę czy w pracy już powiedziałyście czy wstrzymujecie się do któregoś tygodnia?
Ooo masz termin na moje urodziny! no i prawidłowo, odpoczywaj, teraz najważniejsza jesteś Ty i dziecko.Cześć Dziewczyny czy mogę się jeszcze do Was dołączyć? Termin porodu mam na 2 października, obecnie jestem w 8 tygodniu i 5 dni ciąży. To moja pierwsza ciąża. Jestem chyba tak samo szczęśliwa jak i przerażona bo na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi, że ciąża jest troszkę osłabiona i muszę odpoczywać, dlatego dostałam już pierwsze dwa tygodnie zwolnienia z pracy.
Ostatnia edycja: