reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Po 9h porodu nie było tętna młodego i zdecydowano o CC, okazało się że pępowina była zbyt krótka i naturalnie nie było szans na poród
Dziękuję :) Zastanawia mnie czy jeśli miałam niewspółmierność główkowo-miednicową, to czy oznacza to, że sytuacja przy drugim porodzie się powtórzy. Ale jakoś nie widzę podobnego przypadku tutaj jeszcze ;)

reklama
Ja uwielbiam bodziaki z next ale w wielopakach na wyprzedaży szczerze do 9 miesiąca dziecko tak szybko rośnie że wydanie stówy za jedną parę bodów mija się z celem wole inwestycje w dobre buty do chodzenia.

Ja właśnie nie wiem za bardzo gdzie szukać. Na googlach wyskoczyły mi jakieś fazymazy i wyprawkowo, ale mały wybór. Chciałam się skupić na tych body kopertowych, bo mówiłyście, że te przekładane przez głowę to masakra, ale tak szału z wyborem nie ma. Macie jakieś takie firmy, co produkują dobre jakościowo ciuszki (nie uczulające), a przy tym nie rujnujące budżetu? :-)
Wyprawkowo ma dobre ceny i dobre gatunkowo ciuszki :) Wybór jest niewielki, ale my tam kupowaliśmy bodziaki i pajace jak Zo się urodziła. Nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń :)

Ja uwielbiam bodziaki z next ale w wielopakach na wyprzedaży szczerze do 9 miesiąca dziecko tak szybko rośnie że wydanie stówy za jedną parę bodów mija się z celem wole inwestycje w dobre buty do chodzenia.
Buty ważna rzecz żeby się stopki dobrze rozwijały! Czytałam, że but musi być przede wszystkim szeroki tam gdzie są palce. Znacie jakieś firmy godne polecenia?

Buty ważna rzecz żeby się stopki dobrze rozwijały! Czytałam, że but musi być przede wszystkim szeroki tam gdzie są palce. Znacie jakieś firmy godne polecenia?
Na razie to buty niechodki ;) ale polecam Mrugały, Emelki, Obexy... :) mam obsesję na punkcie butów dla Młodej, zwłaszcza, że ma wysokie podbicie i but musi być naprawdę wygodny i z możliwością dopasowania do każdej stopy :)

No i ja z tych matek, które są zagorzałymi przeciwniczkami zakładania bucików/kapci w domu dzieciom, które jeszcze nie chodzą dobrze. Najlepsza nauka chodzenia to na boso! :) I nie, to nie są wymysły matki wariatki, tylko zalecenia fizjo i pediatrów :)

No i ja z tych matek, które są zagorzałymi przeciwniczkami zakładania bucików/kapci w domu dzieciom, które jeszcze nie chodzą dobrze. Najlepsza nauka chodzenia to na boso! :) I nie, to nie są wymysły matki wariatki, tylko zalecenia fizjo i pediatrów :)
Tez moj gabungu lata boso mimo ze ma mnóstwo botów, kapci, ale wszystko to niechodki ozdobne. Ja kupuje obuwie wszędzie, mamy z ccc, zara, h&M, auchan, pepco i perełki skorzane profilowane z TK maxxx.

reklama
Trochę do tych wszystkich wątków ;))) Z własnego doświadczenia i wiedzy mogę dodać, że na preferencje żywnościowe dzieci wpływa karmienie po narodzinach. Najważniejsze z tego to rozszerzanie diety. Temat rzeka. Pewnie zetknięcie się z wieloma pomysłami co do tematu. Od 4 msc, czy później, przecierać czy nie, karmić o tej porze albo o innej..,czym karmić . Mi sprawdziło się karmienie piersią długie , rozszerzanie dopiero po 6 miesiącu, tylko i wyłącznie BLW, dziecko jako uczestnik posiłku. Długo by pisać . Mam dzieci wszystko jedzące i uwielbiające wszystkie warzywa:))

Do góry