reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Ja na swoim przykładzie mogę powiedzieć że lepiej jest zrobić cały pakiet tarczycy. U mnie tsh, ft3 i ft4 są w normie, a samo tsh nawet bardzo ładne bo 1.060, anty tp też mam w normie ale anty tg prawie 300% ponad normę więc gdybym miała się sugerować samymi wynikami tsh i ft4 to żyła bym spokojnie że wszystko jest ok.
Dostałaś Euthyrox? Nie boją się, że TSH spadnie? Pytam z czystej ciekawości, bo z zapaleniem tarczycy, ale wynikami w normie to się rzadko spotykam ;)

reklama
Hej,
Ja w Łodzi płaciłam 180 zł, ale ceny są baaaardzo różne. Widziałam cenniki od 120 zł do nawet 300 zl, także wszystko zależy od tego do kogo i w jakiej placówce się umawiasz.
Mnie akurat zależało na tym konkretnym lekarzu, bo jest bardzo cierpliwy i szczegółowo odpowiada na wszystkie pytania, a to moja pierwsza ciąża.
No i oprócz tego pracuje w szpitalu w którym potencjalnie chcę rodzić.

Zmieniając temat: czy myslalyscie już o jakiejś szkole rodzenia? Będziecie w ogóle korzystać z takich rzeczy?
Ja chyba tak, bo jak wspomniałam wyżej to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem czego się spodziewać. 🙈
Byłam na kilku spotkaniach w szkole rodzenia, ale... hmm... czy ja wiem ;) po porodzie wszystko jakoś samo przyszło. Kobitka z sali się dziwiła, że to moje pierwsze dziecko, ale jakoś tak magicznie instynkt zadziałał :)
Na szkole rodzenia potrafią być bardzo ciekawe informacje, ale potrafią też przyjść i truć, jaka to krew pępowinowa jest niezbędna i żeby każdy sobie wykupił pobranie za miliony. Ale! Dostałam też mnóstwo gratisów dla Z :) Trudno mi jednoznacznie polecić albo zniechęcić. Zależy kto czego oczekuje :)

Hej,
Ja w Łodzi płaciłam 180 zł, ale ceny są baaaardzo różne. Widziałam cenniki od 120 zł do nawet 300 zl, także wszystko zależy od tego do kogo i w jakiej placówce się umawiasz.
Mnie akurat zależało na tym konkretnym lekarzu, bo jest bardzo cierpliwy i szczegółowo odpowiada na wszystkie pytania, a to moja pierwsza ciąża.
No i oprócz tego pracuje w szpitalu w którym potencjalnie chcę rodzić.

Zmieniając temat: czy myslalyscie już o jakiejś szkole rodzenia? Będziecie w ogóle korzystać z takich rzeczy?
Ja chyba tak, bo jak wspomniałam wyżej to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem czego się spodziewać. 🙈
Nie miałam szkoły rodzenia i nie żałuję:p nikt i tak by mnie nie przygotował do miesięcznego uwiezienia w szpitalu zakończonego cc. A później po porodzie to że mogą ģadac jak się zajmować dzieckiem jak u mnie nawet położnej laktacyjnej rynce opadły na te moje diablę. Xd

Mój gin bierze 250 zł. za wizytę. Te usg prenatalne/przesiewowe/jakkolwiek to się nazywa jest droższe jeszcze... ale nie ufam nikomu tak jak jemu :)
A no to też zależy jakie sprzęty posiadają w gabinecie.😁 Ja na prenatalne pewnie gdzieś indziej pojadę, mam nadzieję, że będzie jakaś dotacja z unii 🤞 jednak w obecnej sytuacji,pewnie nic nie rzuca.. Bo była, ale do 2020r 🙄

Hej, ja tak tylko dorzucę, że ja płaciłam 200 zł za wizytę (wielkopolskie), to chyba faktycznie mocno zależy. A lekarz do którego się wybierasz nie ma swojej strony albo nie widnieje na znanymlekarzu? Ja zawsze tam podglądam i się sprawdza.
Co do szkoły rodzenia to ja się nawet nie zastanawiałam nad tym aż pewnego dnia małżonek oznajmił, że znalazł dla nas szkołę rodzenia :-D to dobrze, nie będę studzić zapału, cieszę się, że się zaangażował. Pójdziemy, zobaczymy co tam ciekawego poopowiadają :-)

Dziś temperatura jest na plusie. Śniegi stopnieja A ja wreszcie wyjdę z domu bez obaw że się wywale
unnamed-1.jpg

reklama
Do góry