Słusznie! Witam w klubie, tez jestem okropną panikarą.. także wiem o czym mowisz. Dobrze zrobiłaśCześć Dziewczyny! Odwołała dzisiejsze i poniedziałkowe badanie bety. Doszłam do wniosku, że skoro jeszcze 2 tygodnie czekam na wizytę, to gdyby coś było nie tak z wynikami, nie dałabym rady psychicznie A że jestem ogólnie panikarą, to sobie niepotrzebnego stresu nie robię
reklama
Truskawka9119
Fanka BB :)
Dziękuję po poronieniu mam gdzieś ten strach w sobie, czy będzie ok, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrzeJeżeli masz problem z tarczyca to dorzuć jeszcze TSH i fT4, a jeśli nie masz, to zaczekaj na zlecenie badań przez lekarza
Mecenasowa27
Ja na swoim przykładzie mogę powiedzieć że lepiej jest zrobić cały pakiet tarczycy. U mnie tsh, ft3 i ft4 są w normie, a samo tsh nawet bardzo ładne bo 1.060, anty tp też mam w normie ale anty tg prawie 300% ponad normę więc gdybym miała się sugerować samymi wynikami tsh i ft4 to żyła bym spokojnie że wszystko jest ok.
Jeżeli masz problem z tarczyca to dorzuć jeszcze TSH i fT4, a jeśli nie masz, to zaczekaj na zlecenie badań przez lekarza
Aż 400!! To co na tej wizycie jest powiem Wam jestem przerażona ale Ci lekarze maja kasęU mnie 400, zależy jakie miasto i jakie ceny maja.
Zoyak
Wczoraj po badaniu, było widać serduszko. 6+2, 3.8mm.
Lekarka jest bardzo ostrożna, muszę przyjść za 2 tygodnie i dopiero jak potwierdzi prawidłowy rozwój to założy karte ciąży.
Mimo, że drugi wynik glukozy miałam 86, to wysłała mnie na krzywą, bo niepokoi ją ten pierwszy wysoki wynik 106. I mam zakaz jedzenia słodyczy, owoców po godz. 16:00, białego pieczywa i przetworzonych produktów.
Odnośnie pytania o cenę to 200zl.
Lekarka jest bardzo ostrożna, muszę przyjść za 2 tygodnie i dopiero jak potwierdzi prawidłowy rozwój to założy karte ciąży.
Mimo, że drugi wynik glukozy miałam 86, to wysłała mnie na krzywą, bo niepokoi ją ten pierwszy wysoki wynik 106. I mam zakaz jedzenia słodyczy, owoców po godz. 16:00, białego pieczywa i przetworzonych produktów.
Odnośnie pytania o cenę to 200zl.
U mnie w mieście z tego co się orientuje bo to mała miejscowość do 30000tys mieszkańców. Wizyty 120-200max wiadomo jak chce się na już wizytę w dni kiedy nie przyjmuje w gabinecie to pewnie extra się płaci.@Kbug92 ale ten sam lekarz ale w Będzinie 150, więc to chyba od placówki zależy jaką sobie cenę ustala
Celia89
Dzień dobry Xd jadę z 6 tc. Wdl apki Klarunia wygląda już jak krewetka i jest zarodkiem. Ale bym pozarla gofera
niunia456
Masz przeczucie że będzie dziewczynka ??Dzień dobry Xd jadę z 6 tc. Wdl apki Klarunia wygląda już jak krewetka i jest zarodkiem. Ale bym pozarla gofera
Gabnx
Hej,
Ja w Łodzi płaciłam 180 zł, ale ceny są baaaardzo różne. Widziałam cenniki od 120 zł do nawet 300 zl, także wszystko zależy od tego do kogo i w jakiej placówce się umawiasz.
Mnie akurat zależało na tym konkretnym lekarzu, bo jest bardzo cierpliwy i szczegółowo odpowiada na wszystkie pytania, a to moja pierwsza ciąża.
No i oprócz tego pracuje w szpitalu w którym potencjalnie chcę rodzić.
Zmieniając temat: czy myslalyscie już o jakiejś szkole rodzenia? Będziecie w ogóle korzystać z takich rzeczy?
Ja chyba tak, bo jak wspomniałam wyżej to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem czego się spodziewać.
Ja w Łodzi płaciłam 180 zł, ale ceny są baaaardzo różne. Widziałam cenniki od 120 zł do nawet 300 zl, także wszystko zależy od tego do kogo i w jakiej placówce się umawiasz.
Mnie akurat zależało na tym konkretnym lekarzu, bo jest bardzo cierpliwy i szczegółowo odpowiada na wszystkie pytania, a to moja pierwsza ciąża.
Zmieniając temat: czy myslalyscie już o jakiejś szkole rodzenia? Będziecie w ogóle korzystać z takich rzeczy?
Ja chyba tak, bo jak wspomniałam wyżej to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem czego się spodziewać.
reklama
niunia456
Ja nie będę korzystać ze szkoły rodzenia mam dwa wymagania co do porodu woda i gaz . Na wodę nie mam co liczyć tu gdzie teraz mieszkam wiec zostaje tylko gaz . Chyba dzięki temu ze dostałam gaz wiedziałam jak oddychać w czasie porodu .Hej,