reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Mi niestety nie minęło. w tym listopadzie zaszłam w ciążę (za pierwszym strzałem, że tak określę) radość nie do opisania. Niestety dosłownie 2 dni przed umówioną pierwszą wizytą u lekarza coś po 6tc zaczęłam plamić na brązowo, od razu pobiegłam do lekarza dał duphaston 3x dziennie ja dodatkowo sobie wczesniej robilam tez beta hcg i przyrost po 48h był ale przy dolnej granicy norm (wyniki były same w sobie normalne ale przyrost był niski ale miescil sie w dolnej granicy). Plamienie trwało cały grudzień (lekarze mówili że tak się zdarza) az w pierwszy dzien swiat trafilam na sor bo przeszło w krwawienie dalej kazali brać duphaston. niestety ciąża się nie utrzymała i już na następnej wizycie w styczniu byłam samoistnie oczyszczona :(
Teraz na szczęście lekarz dał mi już zielone światło i już w tym cyklu się staraliśmy i czekam właśnie aby zrobić w ndz test ciążowy.
Bardzo mi przykro :( trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze teraz!
a powiedz mi jak obfite były te plamienia?

reklama
Bardzo mi przykro :( trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze teraz!
a powiedz mi jak obfite były te plamienia?
na samym początku wcale nie obfite bardziej ślad plamienia utrzymujący się przrz parę tygodni. dopiero na pierwszy dzień świąt przeszedł w krwawienie :(
Dziękuję za kciuki! <3 mam nadzieję, że już niedługo będę aktywną uczestniczką tego forum <3 bo na razie tylko sobie Was podczytuję :)

Pamiętaj że jako kobieta w ciąży, jeśli masz kartę ciąży to każdy specjalista ma obowiązek przyjąć Cię w ciągu 7 dni.

Ja ostatnio też dzwoniłam umówić do endokrynologa i miałam mieć wizytę dopiero pod koniec lutego ale że jestem w ciąży to termin dostałam jakoś na drugi dzień.
Nie wiedziałam tego! :)

Ja o tym dowiedziałam się w pierwszej ciąży ale szczerze mówiąc zapomniałam. Teraz jak musiałam się umówić do endokrynologa to mila pani z rejestracji mi o tym przypomniała. Dzięki temu nie musiałam płacić za wizytę prywatną bo dostałam się bez problemu na fundusz.
Dlatego przy okazji napisalam wam o tym bo być może jest więcej dziewczyn które o tym nie wiedzą albo zapomniały [emoji846]
Nie wiedziałam tego! :)

Ja paradoksalnie bezpieczniejsze warunki mam w szpitalu dzięki temu że został przekształcony w covidowy
1613557395930.png
i jeśli (odpukać w niemalowane) nic złego się nie będzie działo z bejbikiem planuje dojechać do końca ciąży i zarazem końca mojego stażu pracując dzielnie na froncie

reklama
Do góry