Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie taka blada to juz nie jest cień cienia tylko widać ją dosyc dobrze gratulujemyHej. Chyba również dołączam, termin według OM 24.10.2021 Dzisiaj rano zrobilam test i jest blada kreska. Termin do ginekologa na 15 marca
Witaj Gratulujemy!Hej. Chyba również dołączam, termin według OM 24.10.2021 Dzisiaj rano zrobilam test i jest blada kreska. Termin do ginekologa na 15 marca
A mieszkasz w Polsce... to mega dziwne bo 100 to jest norma dla bezciążowych...Niedawno zmieniły się wytyczneJa mam glukozę na czczo 106 i lekarz powiedział, żeby w ogóle się tym nie przejmować. Jak będzie 130-40 to można się martwić, a 106 to nic takiego.
Sorry ale chyba kilka razy mi się to wkleiło
I tego się trzymamy) ale jak ktoś ma 106 to trochę nieodpowiedzialnie ze strony lekarza, że się tym nie przejął Warto chociażby krzywą cukrowa zrobić A dietą można to ładnie wyregulować jak trzeba będzie dla dobra maleństwa ))Dziewczyny, glukoza od 92 na czczo w ciąży nakłada obowiązek diagnostyki, normy dla ciąży są zaostrzone i przy niższych wartościach się rzeczywiście ta cukrzycę ciążowa rozpoznaje. Ale mając wyniki rzędu 93-95 nie bójcie się absolutnie że coś to może zaszkodzić dziecku, to są naprawdę niewielkie odchylenia
No mnie tylko zasygnalizowała że 93 trochę przy wysokie i zobaczymy przy następnych wynikach.Ja mam glukozę na czczo 106 i lekarz powiedział, żeby w ogóle się tym nie przejmować. Jak będzie 130-40 to można się martwić, a 106 to nic takiego.
Uff ulżyło mi. Ja już wczoraj wertowałam internet co mogę jesc co ma niski indeks glikemiczny. np nie można ziemniaków, a ja uwielbiam!Dziewczyny, glukoza od 92 na czczo w ciąży nakłada obowiązek diagnostyki, normy dla ciąży są zaostrzone i przy niższych wartościach się rzeczywiście ta cukrzycę ciążowa rozpoznaje. Ale mając wyniki rzędu 93-95 nie bójcie się absolutnie że coś to może zaszkodzić dziecku, to są naprawdę niewielkie odchylenia