reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Mam jeszcze pytanie.. byłam dzisiaj na dość długim spacerze po plaży. Nie ukrywam, że był męczący, biorąc pod uwagę wysiłek przy pokonywaniu piachu i śniegu. Po ok 4km strasznie zaczął mnie bolec brzuch. Ból taki jak na @. Po kilku minutowym odpoczynku mi przeszło ale po chwili znowu zgięło mnie wpół. Zastanawiam się, czy takie bóle to teraz możliwy objaw bo macica się rozciąga, czy jednak trzeba ograniczyć trochę te męczące spacery?
odczuwałyście coś podobnego?
Bo ja już oczywiście jak mnie złapało to widziałam oczami wyobraźni całe czarterowane majtki i koniec przygody z ciążą. Nie widzę innego scenariusza po prostu :/
Powiem Wam ze ja momentami tez mam takie delikatne bóle, sama nie wiem czy to jajniki, bo tak jak by z boku. A dziś jak odkurzałam to później mnie jak by szyjka bolała, takie skurcze miałam, ale chwilowe.. tez się zastanawiam co to ☹️

Łooo no zdarzają się takie przypadki. Ja się śmiałam, że znając moje szczęście, że jak sobie usune te 8 zatrzymane to mi zaczną rosnąć 9 :D Przynajmniej masz zapasowe.
Mój kuzyn miał... Cztery górne jedynki! 😱 Normalnie za zębami, na podniebieniu dodatkowe zęby mu wyszły. Usuwał.

Ale dużo wiadomości 😅
Jeśli chodzi o ciągnięcia w podbrzuszu to też takie mam co jakiś czas. Najczęściej jak coś robię, albo wstaje. Dlatego w ten weekend postawiłam na błogie lenistwo 😀
@Celia89 a jaki to ten fotograf? To ktoś prywatny czy jakieś studio? Bo jak polecany to może też bym skorzystała 😉

Ale dużo wiadomości 😅
Jeśli chodzi o ciągnięcia w podbrzuszu to też takie mam co jakiś czas. Najczęściej jak coś robię, albo wstaje. Dlatego w ten weekend postawiłam na błogie lenistwo 😀
@Celia89 a jaki to ten fotograf? To ktoś prywatny czy jakieś studio? Bo jak polecany to może też bym skorzystała 😉
Ona robi u siebie w mieszkaniu Martyna Gumuła. W warszawie polecam Maćka Ferstena hmmm i musiałabym pomyśleć jeszcze kogo :D Jak ktoś lubi fotki epokowe to pod Wroclawiem BeatrisaBetty działa.

Tak. Polecam w 100%. Ja karmiłam 1,5 roku będąc już w 5 miesiącu ciąży odstawiłam córkę . A syna 2,5 roku. Jestem miłośniczką karmienia piersią i BLW:))) Nie mieliśmy smoczków , butelek i piersi miseczka B przy wadze 50 kilo. Wszystko się da:))
Ja też! [emoji119] Uwielbiam kp. Karmię córkę prawie 2,5 roku i nie zamierzam jej odstawiać w ciąży. Jak się sama nie odstawi to będziemy się karmić w tandemie.
Ale kp to jedna z trudniejszych rzeczy jakie w życiu robiłam [emoji85] początek jest na prawdę ciężki..
U mnie miseczka z B urosła na C a po takim czasie karmienia wróciłam do B [emoji85] i najbardziej mnie bawią te komentarze jakim cudem ja mam pokarm [emoji1787]
Również polecam Hafije [emoji3590] skarbnica wiedzy!

reklama
Czyli masz za dużo tsh a nie mało :)) stąd Eutyrox czy Letrox. Masz dokładnie taką samą sytuację jak ja:)) Zanim wpadłam na pomysł ciąży robiłam wszystkie badania i były idealne:) Jak okazało się że e ciąży jestem to tsh 3 i glukoza 93. Stad za tydzień robię krzywą. Oczywiście się naczytałam że podniesiona glukoza w pierwszym trymestrze jest niebezpieczna dla dziecka i się wkręcam . Choć pewnie większość nie robiła jeszcze glukozy:) i jest nieświadoma .
Ja mam glukozę na czczo 106 i lekarz powiedział, żeby w ogóle się tym nie przejmować. Jak będzie 130-40 to można się martwić, a 106 to nic takiego. 😮

Do góry