reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Witam wszystkie dziewczyny, postanowiłam się dołączyć do was:) TErmin mam wyznaczony wg kalkulatora na 17.10.2021 a do lekarza na pierwszą wizytę idę 19.02.2021. Jest to moja druga ciąża po... 10 latach i tego się niestety obawiam czy będzie wszystko ok. Mam pytanie ile kwasu foliowego bierzecie?
O daty mamy identyczne, i porodu i wizyty :D mam nadzieję że zobaczymy serduszko!

o to fajnie, że mamy ten sam termin, mam nadzieje ze tym razem dotrzymam do końca bo za pierwszym ur w 37 tyg. Ja się dopiero uspokoję po prenatalnych

Ja pierwsza wizytę mam w przyszły piątek [emoji28] już mi się po nocy śni to usg [emoji85] nie mogę się doczekać [emoji28] nawet dostałam powiadomienie z portalu znanylekarz.pl, ze zwolniła się wizyta dzisiaj u mojej lekarki [emoji30][emoji30] Ale jestem silna, nie zmienię decyzji i poczekam ten tydzień jeszcze [emoji85][emoji85]
Ja też w piątek... coraz bardziej się stresuje

Witam kobietki, dziś powiedzialam szefowej o ciąży, poryczalam się oczywiście 🙈🙈 bardzo się ucieszyła, kazdy też czakal na tą wiadomość bo jestesmy z moim pół roku po ślubie.
Zareagowała pozytywnie, od razu zmienila mi godziny pracy na lżejsze i mam dbać o sobie itp itp, kazalam jej powiedzieć reszcie w pracy bo sama nie miałam odwagi 🙈żeby wiedzieli że maja za mnie dźwigać itp
Już spokojniej się czuje, te słowa na głos 'jestem w ciazy' wywołały łzy 😀 oczywiście każdy pogratulowal i czuje już ulgę ze mam to z głowy 🤗

Witam kobietki, dziś powiedzialam szefowej o ciąży, poryczalam się oczywiście 🙈🙈 bardzo się ucieszyła, kazdy też czakal na tą wiadomość bo jestesmy z moim pół roku po ślubie.
Zareagowała pozytywnie, od razu zmienila mi godziny pracy na lżejsze i mam dbać o sobie itp itp, kazalam jej powiedzieć reszcie w pracy bo sama nie miałam odwagi 🙈żeby wiedzieli że maja za mnie dźwigać itp
Już spokojniej się czuje, te słowa na głos 'jestem w ciazy' wywołały łzy 😀 oczywiście każdy pogratulowal i czuje już ulgę ze mam to z głowy 🤗
U nas wszyscy poryczani, teściowa, szwagierka, moi rodzice, siostra, jeszcze nie widziałam aby tyle osób płakało przez jedną ciążę, ale to jest najbardziej wyczekiwane dziecko, więc teraz będą chuchać i dmuchać na mnie, już dzisiaj mama mnie przesadzała jak u nich byliśmy żebym pod oknem nie siedziała bo lufcik miała zrobiony i żeby przypadkiem mnie nie przewiało🤦🏽‍♀️a mój miał wczoraj urodzinki i taki prezent dostał

Załączniki

• IMG_20210210_141215.jpg
    IMG_20210210_141215.jpg
    810,6 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Super uczucie zapewne, ja dopóki nie usłyszę serduszka i będę po 12 tyg chyba nie odedchnę, na ten moment nikomu z mężem nie mówimy. Dziś dzwoniłam do swojego ginekologa, w przyszłym tygodniu będę mieć wizytę 🙈 dziś ma mi wieczorem napisać kiedy dokładnie. Wypytał jak się czuje, widać ze z powołania, nigdy mi wizyty nie odmówił, zdarzyło się nawet w weekend.

Do góry