reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
A wierzycie w to że na kwaśne to chłopczyk a na słodkie dziewczynka?
Niee raczej nie, ale śmieję się, że dlatego teraz mi się słodkiego chce i wysypało mi buzię na początku i włosy przetłuszczone to na pewno dziewucha 😂 Może za 1,5 tygodnia na prenatalnych coś się wyjaśni, ale biorąc pod uwagę Panią obrażalską/Pana obrażalskiego, jak znów obróci się tyłem albo będzie w dziwnej pozycji, to będzie trudno coś ocenić lekarzowi 😂

Niestety nie dowiem się płci bo luby sobie wymyslil, ze on chce zobaczyc na usg razem ze mna, a nie na kartce papieru buuuu[emoji24][emoji25]
To oczywiscie Twoja decyzja, ale ja swojemu to bym powiedziała w takim przypadku, ze chyba sobie ze mnie żartuje, że pod nosem mam informację i mogę sie dowiedzieć, a nie mogę, bo on nie chce 🤣 To my nosimy w sobie drugie serce, to my będziemy rodzić, halo nie zgadzam się na stawianie takich warunków 🤣❤️

Ja mam prenatalne na NFZ, lekarz zlecił. To piąta ciaza, w pierwsza obciążona bo wykryto przeszczep kręgosłupa na dwóch odcinkach, mimo że do 23tyg. Wszystko niby było ok... wszystkie badania,usg nic nie było widać. W drugiej poronienie w 8tyg. , trzecia poród miesiąc przed terminem cc, dopiero czwarta była spokojna...
To rzeczywiście ciężką historię macie :(. Jak sytuacja z 1 dzieckiem, mieliście operację ?

Ja będę miała w 12+4 i w 13+1
I boję się że to pierwsze właśnie będzie dziecko za małe :( bo jest trochę młodsze właśnie z USG więc może być na styk no chyba że trochę podrośnie
Ale żeby tak było to nie mogę zapominać o witaminach bo strasznie zapominam
Ja wlasnie sie też tego balam jak zapisywalam się na prenatalne i mówiłam babce że mam tydzień różnicy i jestem zapisana 12+1 z USG a z OM 13+1
No zobaczymy ,patrzyłam na ostatnie badanie to miałam 11+0 robione i wszystko dało się już pomierzyc więc to chyba też jest trochę indywidualne.Mysle że U Ciebie powinno być już dzieciatko na tyle duże.

reklama
Niestety nie dowiem się płci bo luby sobie wymyslil, ze on chce zobaczyc na usg razem ze mna, a nie na kartce papieru buuuu[emoji24][emoji25]
Ehh, może nie powinnam pisać tego, ale chyba za bardzo dajesz sobie wchodzić na głowę. Przecież teraz on nie zobaczy nic na usg, bo nie zostanie wpuszczony przez najbliższe miesiące.

Do góry