reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Zrobiłam poziom Wit B12 we krwi. Czy któraś z Was ma /miała zbyt wysoki poziom Wit B12 we krwi w czasie ciąży? Biorę formę metylowaną. Niby z krwi nie jest zbyt miarodajna ,lepiej z moczu. Zbyt wysoki poziom może świadczyć o zaburzeniach metylacjib( i paradoksalnie w komórkach jest tej Wit za mało) , o dysbiozie . Nie wiem co teraz robić. Mogę zmniejszyć dawkę .

Mieszkam w UK, tutaj robią tylko prenatalne. Położna wyliczyła mi tc wg Om, a że w święta miałam gorączkę to mi się owu przesunęła
Ok, rozumiem :) Mi lekarka mówiła, ze najlepiej robić po 12 tygodniu, bo wtedy dokładniej wszystko widać. A jak u was sytuacja w związku z koronawirusem ? Są jakieś zmiany dla cieżarnych / rodzących, jakieś obostrzenia ? U nas zakaz odwiedzin i porodów rodzinnych. Z tego co patrzyłam to tylko w szpitalach prywatnych można jeszcze rodzić z partnerem.

Zrobiłam poziom Wit B12 we krwi. Czy któraś z Was ma /miała zbyt wysoki poziom Wit B12 we krwi w czasie ciąży? Biorę formę metylowaną. Niby z krwi nie jest zbyt miarodajna ,lepiej z moczu. Zbyt wysoki poziom może świadczyć o zaburzeniach metylacjib( i paradoksalnie w komórkach jest tej Wit za mało) , o dysbiozie . Nie wiem co teraz robić. Mogę zmniejszyć dawkę .
A jaką dawkę bierzesz?

Ok, rozumiem :) Mi lekarka mówiła, ze najlepiej robić po 12 tygodniu, bo wtedy dokładniej wszystko widać. A jak u was sytuacja w związku z koronawirusem ? Są jakieś zmiany dla cieżarnych / rodzących, jakieś obostrzenia ? U nas zakaz odwiedzin i porodów rodzinnych. Z tego co patrzyłam to tylko w szpitalach prywatnych można jeszcze rodzić z partnerem.
Jak narazie nic się nie zmieniło, co do odwiedzin po porodzie planuje 😜 mam nadzieje być z maluszkiem w domu 6 h po wielkim wydarzeniu tak jak ostatnio 😀
A tak ogólnie to tylko w sklepach pustki, po za tym wszystko działa tak jak działało

Jak narazie nic się nie zmieniło, co do odwiedzin po porodzie planuje 😜 mam nadzieje być z maluszkiem w domu 6 h po wielkim wydarzeniu tak jak ostatnio 😀
A tak ogólnie to tylko w sklepach pustki, po za tym wszystko działa tak jak działało
Super u Was, że tego samego dnia można wyjść. A nie wiesz po cesarkach ile trzymają w szpitalu?

reklama
Jeśli masz za wysoki poziom,to zdecydowanie zmniejsz dawkę.. ja miałam w górnej granicy przed samą ciążą i biorę co drugi dzień ☺️

Do góry