Folami83
Fanka BB :)
Tyle że ja biorę metylowaną...tylko jeśli się nie wchłania to psu na budę ją bioręBierz metylowaną b12. Spadnie oznaczenie, bo tak to tylko.krąży we krwi i nie jest wykorzystana.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tyle że ja biorę metylowaną...tylko jeśli się nie wchłania to psu na budę ją bioręBierz metylowaną b12. Spadnie oznaczenie, bo tak to tylko.krąży we krwi i nie jest wykorzystana.
A jaką łączną ilość b12 przyjmujesz?Tyle że ja biorę metylowaną...tylko jeśli się nie wchłania to psu na budę ją biorę. W tym najprostszym suplemencie mam ją w postaci metylokalbaminy . W innym bogatszym są trzy formy 50% jako metylokobalamina, 39% jako hydroksykobalamina i 11% jako adenozylokobalamina...może po prostu metylokalbamina mi nie podchodzi, ale np któraś z tych pozostałych form. Nie wiem ...
Mam kilka preparatów dla kobiet , ale że to pierwszy trymestr to biorę głównie ten najprostszy -Prenatal Uno ...jest tam 1ug metylokobalaminy ,biorę jedną tabletkę (kilka razy wzięłam te inne , a przed ciążą brałam zestaw witamin Solgar dla kobiet ).A jaką łączną ilość b12 przyjmujesz?
To chyba teraz cora co, skoro zabiera Ci urodeJa w tej ciąży też czuję się świetniejedyny obiaw to śpię tyle co moi chłopcy
kładziemy się przed 20 spać i wstajemy ok 6 (wcześniej kładłam się koło północy), a i mam pełno pryszczy
W poprzednich ciążach wymiotowałam do ok 20 tc i głowa mnie często bolała, ale cerę miałam super
B12 z przewodu pokarmowego wchłania się w 1% z suplementów, więc te dawki są niskie. Ja brałam taką co ma 1000 ug i miałam super poziom we krwi.Próbowałam kilka preparatów bo co chwilę jest inna wersja , który jest dobry. W jednym jest 38ug, w drugim 1ug, w trzecim 8ug. Zostanę więc chyba przy tym, który jest najprostszy i ma najmniej B12.
Tyle, że ja mam przesuper poziom bo za dużo ... więc to jest problemB12 z przewodu pokarmowego wchłania się w 1% z suplementów, więc te dawki są niskie. Ja brałam taką co ma 1000 ug i miałam super poziom we krwi.