reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Bierz metylowaną b12. Spadnie oznaczenie, bo tak to tylko.krąży we krwi i nie jest wykorzystana.
Tyle że ja biorę metylowaną...tylko jeśli się nie wchłania to psu na budę ją biorę :(. W tym najprostszym suplemencie mam ją w postaci metylokalbaminy . W innym bogatszym są trzy formy 50% jako metylokobalamina, 39% jako hydroksykobalamina i 11% jako adenozylokobalamina...może po prostu metylokalbamina mi nie podchodzi, ale np któraś z tych pozostałych form. Nie wiem ...

reklama
Tyle że ja biorę metylowaną...tylko jeśli się nie wchłania to psu na budę ją biorę :(. W tym najprostszym suplemencie mam ją w postaci metylokalbaminy . W innym bogatszym są trzy formy 50% jako metylokobalamina, 39% jako hydroksykobalamina i 11% jako adenozylokobalamina...może po prostu metylokalbamina mi nie podchodzi, ale np któraś z tych pozostałych form. Nie wiem ...
A jaką łączną ilość b12 przyjmujesz?

A jaką łączną ilość b12 przyjmujesz?
Mam kilka preparatów dla kobiet , ale że to pierwszy trymestr to biorę głównie ten najprostszy -Prenatal Uno ...jest tam 1ug metylokobalaminy ,biorę jedną tabletkę (kilka razy wzięłam te inne , a przed ciążą brałam zestaw witamin Solgar dla kobiet ).
Zbadam może jeszcze kwas foliowy. Nawet nie wiem jaki lekarz by mi to ogarnął bo wątpię , że jakiś coś doradzi. Może być tak , że brałam wcześniej i jest zwyczajnie nadmiar (jeszcze przed ciążą brałam Neurovit ,tam jest sporo cyjanokobalaminy, ale potem zrobilam przerwę i już tego nie brałam...ale czy do tej pory miałabym tak wysoki poziom przez te cyjanokobalamine? ), a może być tak, że wcale się ona nie dostaje do komórek. Będę brać chyba dalej tę metylokobalamine w tym najprostszym suplemencie bo nie chce przecholować w 1 trymestrze z witaminami .

Idziecie jutro do pracy normalnie? Mi szef napisal ze mam nie przychodzić do odwołania (jestem jego sekretarka) on tez nie bedzie pracował (wiek wyższego ryzyka) . Pozostali pracownicy zdalnie.

Ja do pracy nie, ale muszę podjechać do lekarza, bo po ponad trzech tygodniach spokoju pojawiło mi się plamienie, więc muszę to skontrolować.. A miałam nadzieję, że nie będę musiała w ogóle teraz wychodzić.. ehh..

Ja nie ide,jestem w grupie dużego ryzyka narazenia zawodowego i narazie siedzę w domu:-)

Powiedzcie mi czy jak się kochacie to facet kończy w was?Bo ja się obawiam ale wsumie nie wiem czego:-)

Ja w tej ciąży też czuję się świetnie 😁 jedyny obiaw to śpię tyle co moi chłopcy 😂 kładziemy się przed 20 spać i wstajemy ok 6 (wcześniej kładłam się koło północy), a i mam pełno pryszczy 😬
W poprzednich ciążach wymiotowałam do ok 20 tc i głowa mnie często bolała, ale cerę miałam super
To chyba teraz cora co, skoro zabiera Ci urode:D

Próbowałam kilka preparatów bo co chwilę jest inna wersja , który jest dobry. W jednym jest 38ug, w drugim 1ug, w trzecim 8ug. Zostanę więc chyba przy tym, który jest najprostszy i ma najmniej B12.
B12 z przewodu pokarmowego wchłania się w 1% z suplementów, więc te dawki są niskie. Ja brałam taką co ma 1000 ug i miałam super poziom we krwi.

reklama
B12 z przewodu pokarmowego wchłania się w 1% z suplementów, więc te dawki są niskie. Ja brałam taką co ma 1000 ug i miałam super poziom we krwi.
Tyle, że ja mam przesuper poziom bo za dużo ... więc to jest problem 😔.Może być tak, że mam ją we krwi , ale nie w komórkach bo tam się nie wchłania. No nic , chyba będę brać dalej i zrobię wynik za jakiś czas z moczu .

Do góry