reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Hej laski ja znowu na lotnisku ehh masakra ale musze przeżyć zawsze lepiej 40 min niż 4 h powrotu autem.. ku jasności byłam pasażerem nie pilotem bo do tego totalnie nie zostałam stworzona [emoji23]... jestem z siebie mega dumna, że dałam rade w tamtą stronę mam nadzieje, że w tą też dam...
Niestety wszystkiego nie nadrobie z czytaniem, udalo mi się natomiast przeczytać o zaokrąglonym brzuszku no i u mnie niestety się znowu pojawił chyba musze ogarnąć suszone śliwki czy jakiś sok z kiszonej kapusty bo coś czuje, że jelita dają w kość.. udalo mi sie zakupić parę sukienek luźniejszych do pracy, mysle że jeszcze do kwietnia musze się ukrywać niestety.. jak w kwietniu sytuacja sie nie rozstrzygnie to chyba bede musiala isc na l4...
No i jaki efekt tego weekendu ostatniej szansy?

reklama
U mnie brzuch też widoczny, szczególnie wieczorem. Już od dobrych kilku tygodni nie noszę dopasowanych spodni bo rano jest ok, a po południu w pracy musialam odpinać guziki i kryć się przed dzieciakami że mam rozpięte spodnie hahaha. Ja chyba w tym tyg powiem szefowej, że jestem w ciąży niech sobie kogoś szuka na zastępstwo.
Jak patrzę na zdjęcia z pierwszej ciąży to taki brzuch jak teraz to miałam w 18 tygodniu.... [emoji1751]

Hmm chyba bedzie dobrze nie chce chwalić bo za dwa dni wroci do domu po miesiącu bedzie podatny grunt bedzie znowu czuł się swobodnej... weekend byl super ale za to mega intensywny bez mozliwosci rozstrząsania złych emocji.. byl po prostu dla nas bez dzieci zmartwień i przeszłości.. nie ukrywam, że stanął na wysokości zadania ale boje się, że może być tylko na chwile.. staram sie odrzucać tę myśl bo zle emocje są złym doradcą.. od środy wejdziemy w rytm dnia codziennego i zobaczymy co się wydarzy.

Takimi zapisami producenci zabezpieczają się jeśli nie chcą przeprowadzać drogich i kontrowersyjnych testów. Wtedy decyduje lekarz lub pacjent na własne ryzyko.
Testów na kobietach ciężarnych w ogóle się nie przeprowadza. Na tym leku jest ta informacja, bo przenika przez łożysko.

No niestety laski po bardzo bardzo krótkim śnie czas znowu jechać do pracy.. nie wiem jak to dzis przeżyje ale trzeba zacisnąć zęby i przetrwać.. milego dnia

Oj, ja teraz zabieram się na badanie krwi.. Po południu wizyta u ginekologa, a jeszcze jutro endokrynolog.. W środę z synkiem do dentysty i tak codziennie coś.. Plus mam mega dużo roboty w tym tygodniu, że sama nie wiem, jak to ogarnę 🙈 Od dwóch dni, już weszłam na wyższy poziom bezsenności, bo budzę się już nie tylko raz na siku, ale dwa razy i nie mogę później zasnąć...

Ja o 3 sie obudzilam i myslalam ze do 5 chociaz pecherz przetrzymam... a gdzie tam... wlasnie w labo siedze. O dziwo 1 w kolejce [emoji23] to bez problemu do pracy zdaze sie wtoczyc kilka pieter wyzej [emoji23]
No niestety laski po bardzo bardzo krótkim śnie czas znowu jechać do pracy.. nie wiem jak to dzis przeżyje ale trzeba zacisnąć zęby i przetrwać.. milego dnia

reklama
Do góry