Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
Tyle że ja 25 wtorekZalezy o ktorej wstane. Tam bez umawiania
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tyle że ja 25 wtorekZalezy o ktorej wstane. Tam bez umawiania
To u mnie podobnie. Przejdzie z czasem.Ja od tamtej niedzieli od pozytywnego testu mialam taki dyskomfort i ucisk w okolicy prawego jajnika (owulacja była z lewego) Pojawiał się w różnych momentach, ale najgorzej było popołudniu bo wtedy tez dochodzil ból pleców przechodziło jak leżałam. Lekarka powiedziała że tak we wczesnej ciąży się zdarza i żeby się nie martwić i brać sobie no spe.
Ja bym poszła.Witam , jestem na początku 6 tygodnia ciąży . Wizytę mam 24 lutego . Moja praca jest na produkcji , trzeba dużo dźwigać i praca jest stojąca . Temperatura jest bardzo zmienna na hali jest w miarę ciepło ale włączają klimatyzacje i zaraz wieje po karku i dużo się obniża . Aktualnie jestem przeziębiona i nie wiem czy iść na l4 . Dodam ze kiedy dźwigam odczuwam ból dosyć mocny w dole brzucha .
Tyle że ja 25 wtorek
Witam , jestem na początku 6 tygodnia ciąży . Wizytę mam 24 lutego . Moja praca jest na produkcji , trzeba dużo dźwigać i praca jest stojąca . Temperatura jest bardzo zmienna na hali jest w miarę ciepło ale włączają klimatyzacje i zaraz wieje po karku i dużo się obniża . Aktualnie jestem przeziębiona i nie wiem czy iść na l4 . Dodam ze kiedy dźwigam odczuwam ból dosyć mocny w dole brzucha .
Ja biorę zalecony przez dietetyka prenatal UNO. Tam raczej jest wszystko co potrzebne
Bo biorę witaminy zmetylowane teraz oddzielnie, przy mutacjach MTHFR to bardzo ważne i nie chce teraz zmieniać na witaminy syntetyczne, żeby nie namieszać.. jeśli u Ciebie panel trombofilii jest ok, to można brać takie jak najbardziej Ja mam euthyrox 112 i endo kazała brać jod obowiązkowoDlaczego dopiero po 12 tug zaczniesz brac pregna? Mi gin juz teraz zalecila pregna dha i pregna plus. Zastamawiala sientylko nad jodem bo to endo powinien stwierdzić, do tego biore stale leki euthyrox 137, wit D 2000 i alfadiol
Od razu na chorobowe. Też pracowałam na produkcji i złe się to u mnie skończyło.Witam , jestem na początku 6 tygodnia ciąży . Wizytę mam 24 lutego . Moja praca jest na produkcji , trzeba dużo dźwigać i praca jest stojąca . Temperatura jest bardzo zmienna na hali jest w miarę ciepło ale włączają klimatyzacje i zaraz wieje po karku i dużo się obniża . Aktualnie jestem przeziębiona i nie wiem czy iść na l4 . Dodam ze kiedy dźwigam odczuwam ból dosyć mocny w dole brzucha .
Niby wg najnowszych zaleceń jod jest bardzo wskazany przez całą ciążę i karmienie piersią. Wyjątkiem jest tylko nadczynność tarczycy - wtedy powinno się to indywidualnie skonsultować z endo ale też jest tak, że niektórzy lekarze w ogóle o tym nie mówią...Dlaczego dopiero po 12 tug zaczniesz brac pregna? Mi gin juz teraz zalecila pregna dha i pregna plus. Zastamawiala sientylko nad jodem bo to endo powinien stwierdzić, do tego biore stale leki euthyrox 137, wit D 2000 i alfadiol