reklama
Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
To idziemy razem[emoji178]Bylam w dniu spodziewanej @ ale niepotrzebnie (4+0) teraz ide na nfz (6+6 we wtorek), a pozniej 3 marca prywatnie (8+6) .
Która godz?
Ja 17.15
diablicasamil
Zaciekawiona BB
diablicasamil
Zaciekawiona BB
Moja ginekolog z Niemiec bo tutaj mieszkam nie chce mi dać progesteronu pomimo wcześniejszych strat. W Polsce to był obowiązek. Może zadzwonię by przyspieszyć wizytę. Ostatnia miesiączka 02.01.2020 tylko trochę się boję zawsze byłam wcześnie i złe się to kończyło.
PaulinaRP
Tak, to prawda w ciąży nie powinno się stosować witaminy A. Jest ona rozpuszczalna w tluszczach i z tego względu mozna ja latwo przedawkowac. W ciąży nie bolą jajniki, ponieważ ich funkcje w ciąży są wyłączone. Ból podbrzusza może być bardzo zbliżony, najczęściej spowodowany nowa funkcja macicy i rozciąganiem więzadeł.Hej powiedzcie czy w te dni co miało się owulację dni płodne bolą jajniki. Czy to normalne. Dzisiaj coś wstałam i prawy jajnik pobolewa. A tak to czuję się dobrze. Tylko dzisiaj miałam zły sen i trochę się martwię. Powiedzcie bo mój lekarz powiedział że metyle i witaminy mogę brać jak chce. Ile bierzecie B12, kwasu foliowego, B6, b complex na dzień , multiwitaminę na noc , inozytol i choliny. Badania mam mieć we wtorek. Na razie biorę po jednej tabletce dziennie. Czy to prawda że w ciąży nie można brać witaminy A?
Mama2012/2020/2022
Mnie podbrzusze nie boli,ale za to jajnik czuje,tą okolicę. Ale ja jestem po operacji.Tak, to prawda w ciąży nie powinno się stosować witaminy A. Jest ona rozpuszczalna w tluszczach i z tego względu mozna ja latwo przedawkowac. W ciąży nie bolą jajniki, ponieważ ich funkcje w ciąży są wyłączone. Ból podbrzusza może być bardzo zbliżony, najczęściej spowodowany nowa funkcja macicy i rozciąganiem więzadeł.
diablicasamil
Zaciekawiona BB
Bierzecie Jod dodatkowo?? Prenatal uno nie mogę brać ma dwie formy kwasu foliowego sztuczny i metylowany.
PaulinaRP
Jajnik jest połączony z macica jajowodem,więc jak wszystko zaczyna się rozciągać, to możesz mieć wrażenie, że boli Cię jajnik. Do tego ,tak jak wspominałaś jesteś po operacji i domyślam się świeżej,więc możesz czuć dyskomfort. Ale na pewno nie jest to związane z funkcją jajnikaMnie podbrzusze nie boli,ale za to jajnik czuje,tą okolicę. Ale ja jestem po operacji.
Asia28BK
Ja pierwsza wizyta mam zaplanowana na 6+6 czyli w ta srode:-)Biorę swanson B12, kwas foliowy, nordic omega 3, bicaps bcomplex, żelazo Tardyferon, inozytol 250mg i cholina 250mg nów, d3 dr best, magnez swanson. Boję się że przesadzę z tym inozytol em i cholina brałam dwa razy dziennie. Witaminy k nie mogę brać że względu na moje mutację genetyczne. Mthfr c677 homozygota zespół antyfosfolipidowy, trąbofilie podejrzenia. Biorę heparyne dwa razy dziennie 0,4 i aspirynę 100. A ile czekacie na pierwszą wizytę do ginekologa?? Mam pierwsza wizytę 9 marca.
reklama
Mama2012/2020/2022
Możliwe 13 miesięcy po, ewakuację jaja płodowego miałam z tego jajowodu .Jajnik jest połączony z macica jajowodem,więc jak wszystko zaczyna się rozciągać, to możesz mieć wrażenie, że boli Cię jajnik. Do tego ,tak jak wspominałaś jesteś po operacji i domyślam się świeżej,więc możesz czuć dyskomfort. Ale na pewno nie jest to związane z funkcją jajnika [emoji6]