reklama
Tasza
Fanka BB :)
Jak masz wysoką homocysteinę, to jest to wskazanie do zbadania mutacji mthfr i innych związanych z krzepliwością krwi. W ciąży powinna być na poziomie 6 8. Jak wyżej musisz zbijać żeby zmniejszyć ryzyko poronienia. Do tego służą metyle i tmg.Ok,dziękuję za info. Zbadam homocysteinę jak już się dostanę do laboratorium. Czy jeżeli mam wysoką homocysteinę przez to , że mogę mieć mutację MTHFR(teoretycznie) to rozumiem, że właśnie branie teraz form metylowanych B12 i kwasu foliowego jest ok ?
8Ania8
Fantastycznie, gratuluję!!! Na kiedy się umawiałaś na kolejną wizytę do swojego gina? Jak to teraz wygląda, są jakieś dodatkowe środki ostrożności ?Melduję dobre wieści po wizycie u gin
Mały człowiek ma 1,84cm, widać było głowkę, brzuszek, rączki i nóżki
wiek z USG 8w2d, wiek z OM 8w2d
za równe 2 tygodnie idę na NIFTY PRO, za równy miesiąc USG genetyczne
Tasza
To nie jest duża nadwyżka, ale skonsultuj.Norma do 771 a ja mam 1000
Tasza
Mi pomogła ciemna roleta[emoji3] mamy okno od wschodniej strony i małpa zaczęła wstawać 5.30. Przy coemnicy jest lepiej. Budzi się 6.15 6.30.Moja o 5:30 i już nie zasnęła
A ja przez to strasznie wkurzona jestem. Ale tak już będzie coraz częściej bo coraz jaśniej się robi i będzie jej się wydawało że dzień się zaczyna.
Tasza
Ja nie wiem co to są przytulaski poranne. Młoda otwiera oczy, głowa do góry i heja z łóżka. Jak jest kot to fajnie bo chwilę się nim pointeresuje, jak nie to trzeba stawać na baczność w milisekundę [emoji23]Moja młoda ma od dobrych kilku miesięcy biologiczny budzik ustawiony na 6:30... Nieważne o której pójdzie spać. 6:30 pobudka, przytulaski i dawaj do zabawy dlatego ostatnio chodzę spać o 21 haha
kasiaa91
Fantastycznie, gratuluję!!! Na kiedy się umawiałaś na kolejną wizytę do swojego gina? Jak to teraz wygląda, są jakieś dodatkowe środki ostrożności ?
Byłam prywatnie, malutki gabinet (1 lekarz) na osiedlu apartamentowców więc nikt nie kichał Na drzwiach tylko kartka, że proszę po wejściu niezwłocznie myć ręce
Moja lekarz mówi, że ginekolog-położnik to jak żołnierz - nie wyobraża sobie w trudniejszych czasach porzucić pacjentek i wizyty są normalnie planowane
Kolejną wizytę mam za miesiąc, od razu po USG genetycznym.
O 15:15, więc jeszcze trochę czekania Mam nadzieję, że tylko to mnie tak postraszyło, bo dziś już raczej czysciutko i brzuch w ogóle nie bolał.. Ale nie wytrzymałabym całego tygodnia w niepewności, szczególnie że już mam 10+4, a w sumie przy synku już nie miałam na tym etapie żadnych plamień.. Za dwa tygodnie mam już prenatalne, więc też dopytam lekarza co robić, gdyby się w międzyczasie taka sytuacja powtarzała, czy zgłaszać się na kontrolę, czy cierpliwie przeczekać@sówka91 o której masz wizytę ?
reklama
8Ania8
Trzymam kciuki, ja mam wizytę w czwartek, to będzie 10+5. Napisz jak już będzie poO 15:15, więc jeszcze trochę czekania Mam nadzieję, że tylko to mnie tak postraszyło, bo dziś już raczej czysciutko i brzuch w ogóle nie bolał.. Ale nie wytrzymałabym całego tygodnia w niepewności, szczególnie że już mam 10+4, a w sumie przy synku już nie miałam na tym etapie żadnych plamień.. Za dwa tygodnie mam już prenatalne, więc też dopytam lekarza co robić, gdyby się w międzyczasie taka sytuacja powtarzała, czy zgłaszać się na kontrolę, czy cierpliwie przeczekać