reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Ja nawet byłam wczoraj z koleżankami na pizzy wieczorem, nie dam się zwariować, nie robię zapasów i żyje normalnie.. Mam nadzieję, że tak pozostanie ;)

Zwariować może nie, ale GIS mówił żeby unikać wyjść do restauracji i spotkań towarzyskich. Niestety to tylko od nas zależy jak długo będziemy z wirusem walczyć. Jeśli wszyscy by wzięli do serca posiedzenie w domu to byłoby dużo latwiej
Ja nawet byłam wczoraj z koleżankami na pizzy wieczorem, nie dam się zwariować, nie robię zapasów i żyje normalnie.. Mam nadzieję, że tak pozostanie ;)

Sówka,
nie pochwalam. Mogłyście zamówić do domu...Kwarantanna sobie a ludzie sobie [emoji35] Nóż się w kieszeni otwiera. Serio.

To ja z kolei siedze z synkiem w domu, jedynie spacer wchodzi w gre. Trochę zapasów mamy, dokupuje tylko pieczywo, a tak nie chodze po sklepach w ogole. Chciałabym z tego powodu nie dojeżdżać już do pracy. Ogólnie jestem przerażona. Nie wiem na ile wiarogodne jest to nagranie może ktoś wie:

Dziewczyny szukam w necie ale nigdzie nie widzę odpowiedzi. Może tutaj jest ktoś kto zajmuje się tym tematem. A mianowicie:
Macierzyński liczy się z 12 ostatnich miesięcy poprzedzających l4. Jeżeli byłam na l4 po czym wróćiłam do pracy to z 3 ost miesięcy poprzedzających l4. A co jeżeli ja wezmę opiekę na zdrowe dziecko? czy też się to liczy jako moje l4?

A co u mnie- cycki bolą, a raczej same bodawki są czułe ale nie jakoś bardzo. I mam wrażenie że dół brzucha mi urósł :D przedwczoaj byłam tak padnięta że o 20:30 już spałam :D odrzuciło mnie całkowicie od kawy i szynki 🤪

Kwarantanna jak kwarantanna, póki co przedszkole mamy otwarte-zamykaja w poniedziałek, ludzie tłumnie gromadzą się w marketach, sklepach i gwarantuję Wam że łatwiej złapać coś w takim markecie, rzucając się na zakupy w tych dniach 🙈 Tutaj już każda musi sobie oszacować ryzyko złapania czegokolwiek sama..

reklama
Do góry