reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Piękna fotka, już dobrze widać kształt dzidziulka 😍😍😍. Ja mam usg 19 i nie mogę się doczekać, a prenatalne 2 kwietnia.
Powiem Ci, że mimo pierwotnych niepokojów, jakoś dziwnie szybko leci mi ten czas, w sumie już minie 1/4 ciąży ☺️ Czekam na drugi trymestr, żebym miała ochotę na gotowanie i jedzenie, to będę robić pyszności 😍

reklama
Irytująca jesteś trochę.
Kolejny post, w którym próbujesz udowodnić, że "twoja racja jest najbardziej twojsza"
Dajże mieć własne zdanie i wybory.
Jeśli ktoś chce opłacić CC to bardzo proszę. Liczy się komfort rodzącej.
I przestań porównywać opiekę prywatną do państwowej, bo drepcesz w kółko.
Na całym świecie opieka prywatna góruje nad placówkami publicznymi.
Rodziłam i w Polsce i w USA.
Mam porównanie. Niebo a ziemia.
I chociaż i tu i tu spotkałam się z ludzką empatią to choćby dla warunków lokalowych i intymności warto zapłacić.
Wiadomo, że to może się zdarzyć. Natomiast nie dotyczy to każdej kobiety i chyba w ciąży nie zastanawia się nad takimi rzeczami.

Też mam dylemat. Lubię siebie tam, mam bardzo udane życie seksualne i zero problemów po dwóch poprzednich porodach naturalnych. Znam jednak przeróżne przypadki. I też w związku z tym mam lęk przed okaleczeniem czy oszpeceniem. Oczywiście czasy są takie, że można skorzystać z waginolastyki [emoji6][emoji39]
Może z racji wieku wezmą mnie automatem na CC? [emoji85]
Ja akurat preferuję SN.
Dla mnie CC to zwykła operacja, po której ma się ograniczone pole do działania.
A ja muszę szybko dojść do siebie, bo z pomocą będzie krucho.
A ja wam powiem, ze mimo naturalnego porodu to nienwiem czy nie wolałbym cc tylko ze ezgeldu na to ze przezbto nabawilam sie problemow z trzymaniem moczu podczas wysiłku ze nie jest juz tak milo i ciasno sorki ze o tym pisze ale przez to mam czasami mega depreche a jak mi sie teraz pogorszy to sie chyba powiesze.. to sa te zajebiscie zle strony porodu naturalnego...

Ja nie mam takich dylematów. W Poznaniu po prostu nie ma prywatnego szpitala w którym można rodzić prywatnie 😐 pozostają mi tylko państwowe. Pierwszy poród sn, 6 godzin w sumie, poród wywoływany po terminie. Wspomnienia ok, ale miałam swoją położną. Podobno drugi poród szybszy, wiec jestem pozytywnie nastawiona 👍

Witam
Ja dzis 10+0. Wczoraj miałam wizytę ale bez usg więc nic ciekawego. 23 kolejna wizyta już z usg.

Co do porodów to ja rodziłam SN i tak bym chciała i teraz. No ale ze ciąża mnoga to się nie nastawiam.

Miłego dnia

reklama
Cześć dziewczynki :) czy wy tez tak martwicie sie o swoją ciąże ? Ja jestem w 8 tygodniu i 5 dniu i zaczynam panikować . Od początku ciąży nie wymiotowałam ani razu miałam delikatne mdłości i pobolewanie brzucha . Ale na usg w 6 tygodniu biło już serduszko . Teraz nakręciłam się bo nie mam nawet mdłości bolą mnie delikatnie piersi . Boje się, ze jak pójdę za tydzień na usg to okaże się, ze ciąża jest obumarła .

Do góry