reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Ja jestem w 10 tyg. i mam chodzić prywatnie co 3 tygodnie do gina.
Pierwsze USG zrobiłam będąc 7t1d a kolejne będzie powyżej 12 tyg. czyli 18 marca (tzw. pierwsze genetyczne) Potem w maju (połówkowe genetyczne)

Mam pytanie do dziewczyn które były na usg w 8tc, kiedy macie kolejne wizyty??? Lekarz kazał mi przyjść dopiero po prenatalnych czyli za ponad 4tyg. Tak odległe to brzmi...
Może dlatego że i tak będziesz co 2 tygonie badana bo te prenatalne tam będą? W sumie lekarz nic dokładniej ci nie powie niż na prenatalnych. Co innego jeśli coś złego się dzieje

Mam pytanie do dziewczyn które były na usg w 8tc, kiedy macie kolejne wizyty??? Lekarz kazał mi przyjść dopiero po prenatalnych czyli za ponad 4tyg. Tak odległe to brzmi...
Ja idę znów za tydzień, bo lekarz kazał mi w tym kluczowym czasie pokazywać się co tydzień, ale to ze względu na moją historie, normalnie dziewczyny już chodzą raz na 3-4 tygodnie..

Ja byłam w 7 i doktor też zaproponował wizytę po prenatalnych ,czyli od wizyty by wypadało po miesiącu i 1 tydz,ale poprosiłam go o wizytę po 3 tyg.

Dziewczyny jestem juz po wizycie 5+6 widziałam taki pierścionek z bijacym serduszkiem 😍😍😍 ale kamień z serca super tam wszystko w środku .
Wizytę taka szczegółowa mam za tydzień wtedy się więcej dowiem . Dziś miałam nadzieję że zobaczę fasolkę i była i z serduszkiem.

Ostatnia edycja:
Ja mam teraz trudny czas w ciąży. Nie dość że czas mi się zatrzymał, to jeszcze mam dość napiętą atmosferę w domu więc mam niemało stresów. Bardzo boję się jutrzejszej wizyty. Poprzednio tak miałam że na 2 wizytach było serduszko a na następnej już było po wszystkim. Ten stres mnie dodatkowo tak paraliżuje że nie potrafię wykrzesać z siebie sił żeby zająć się czymkolwiek. Masa roboty w domu a ja "siedze i gapie się w sufit". Porażka.

reklama
Dziewczyny jestem juz po wizycie 6+6 widziałam taki pierścionek z bijacym serduszkiem 😍😍😍 ale kamień z serca super tam wszystko w środku .
Wizytę taka szczegółowa mam za tydzień wtedy się więcej dowiem . Dziś miałam nadzieję że zobaczę fasolkę i była i z serduszkiem.
Cudownie, to chyba największy widok na świecie 😍😍😍

Do góry