reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Dzień dobry dziewczyny.
Ja dzisiaj czuje się jak na ten moment ŚWIETNIE [emoji173][emoji173][emoji173] Ale to przyjemne , ech
Nawet zacznę dzień od kawy[emoji5][emoji5]

Ostatnia edycja:
reklama
Znalazłam coś takiego na temat jodu. Aż jestem ciekawa co mój mi powie.

Polskie wytyczne, podobnie jak najnowsze wytyczne Amerykańskiego Towarzystwa Tyreologicznego – (American Thyroid Association - ATA) rekomendują dodatkową suplementację jodu w ciąży. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) również w okresie ciąży i karmienia piersią zaleca kobietom – spożywanie jodu w ilości około 250 ug/dobę. Przy okazji warto zwrócić uwagę na fakt, iż dzienna podaż jodu w spożywanych na co dzień pokarmach jest w dużej mierze zależna od różnych czynników, a więc może być zmienna, w zależności od danej populacji zamieszkującym na badanym terenie oraz innych, dodatkowych czynników, które nie zawsze są łatwe do oceny. Oczywiście, na terenach nadmorskich zaopatrzenie w jod jest zwykle znacznie wyższe, niż w górach. Między innymi, właśnie dlatego, aby wyrównać potencjalne różnice w zaopatrzeniu w jod w zależności od obszaru Polski i zapobiec niedoborom tego pierwiastka, na przełomie 1996/1997 roku reaktywowano zalecenie obligatoryjnego jodowania soli spożywczej. Według rozporządzenia Ministra Zdrowia do spożycia przez ludzi powinna być dopuszczona jedynie sól, dodatkowo wzbogacana w jod. Zalecenia te powtórzono w rozporządzeniu z dnia 16 września 2010 r. „w sprawie substancji wzbogacających dodawanych do żywności.”

To dobrze :) ja wlasnie zaraz wyjezdzam do pracy. Wstalam pol godziny wczesniej niz powinnam.... bo pęcherz chcial sie uwolnic i juz nie bylo sensu sie kłaść. A dzis jeszcze do szwagra na urodzinowa kawe i do dentysty. No i poczatek miesiaca wiec hardkor w pracy. Oby do piatku !
Dzień dobry dziewczyny.
Ja dzisiaj czuje się jak na ten moment ŚWIETNIE [emoji173][emoji173][emoji173] Ale to przyjemne , ech

To dobrze :) ja wlasnie zaraz wyjezdzam do pracy. Wstalam pol godziny wczesniej niz powinnam.... bo pęcherz chcial sie uwolnic i juz nie bylo sensu sie kłaść. A dzis jeszcze do szwagra na urodzinowa kawe i do dentysty. No i poczatek miesiaca wiec hardkor w pracy. Oby do piatku !
Właśnie też muszę umówić się do dentysty na przegląd.

Dzień dobry dziewczyny.
Ja tez czuje sie bardzo dobrze, zauwazylam ze od rana najlepiej, im dalej w ciagu dnia tym gorzej...
Jak ja sie ciesze, że już marzec. To znaczy, że za chwile wiosna 🌷🌸🌻 u mnie w domu maż i synek nie mogą wyjść ze spirali przeziebien.. Tydzien zdrowi, tydzien chorzy i tak od kilku tygodni. Ja sie trzymam najdzielniej 💪

Ja tez czuje sie bardzo dobrze, zauwazylam ze od rana najlepiej, im dalej w ciagu dnia tym gorzej...
Jak ja sie ciesze, że już marzec. To znaczy, że za chwile wiosna [emoji255][emoji254][emoji258] u mnie w domu maż i synek nie mogą wyjść ze spirali przeziebien.. Tydzien zdrowi, tydzien chorzy i tak od kilku tygodni. Ja sie trzymam najdzielniej [emoji123]
Ja też ciut gorzej później, ale zauważyłam że to przez to jak zjem coś ciężkiego dlatego wrócił rozsądek i jest coraz lepiej [emoji6]
Taka pogoda w kratkę więc nie trudno o przeziębienie.

reklama
Do góry