reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny a mi dziś wróciło plamienie :(
Jestem w 5t2d, plamienie lekkie (Leciutko brązowy śluz, nawet nie kawa z mlekiem a mleko z kawą) ale brzuch pobolewa mnie dziś dość mocno okresowo... :(
I tak niby człowiek wie że plamienia mogą się pojawiać ale jakoś się martwię :( wizytę (pierwszą) mam dopiero w piątek ale zapisałam się też jutro żeby to skonsultować :(

Nie, za bardzo nie zmienia. Choć liczymy tu każdy tydzień i z każdego się cieszymy. Pozdrawiam Cię serdecznie [emoji8]
Ale tu nie było żadnej złośliwości. Po prostu realne,zwyczajne spojrzenie na temat.Ja też liczę każdy tydzień. I cieszę się na pewno nie mniej od Ciebie 😊

Hej, witam się po walce z choróbskiem. Tak jak pisałam wczoraj - rozłożyło mnie totalnie. W miarę ratował mnie Apap, ale temp i tak osiągnęła raz 39 stopni. To było straszne. Mama z mężem okładali mnie pieluchami moczonymi w wodzie z lodem... wchodziłam do wanny z zimną wodą... ale i tak musiałam co 5 godzin brać Apap. To była ta konieczność o której dziś pisała @sówka91 .
Byłam na IP u totalnego buca i przepisał mi coś tylko dlatego, że mój lekarz jest ordynatorem... Do tego opieprz, że „łażę zamiast leżeć”. Tak, bo ja z nudów chciałam sobie sobotni wypad na IP zorganizować. 🤦🏻‍♀️
Teraz już jest lepiej. Czuję się w ciąży, ale strach jest... We wtorek mam wizytę u mojego gina. Po tym incydencie będę drżeć na prenatalnych, jeśli we wtorek będzie ok :(

Nie jestem w 6 tc, a w 8 jeśli już :) to moje drugie dziecko i dostrzegam dużą zmianę. Oczywiście, że brzuch na tym etapie to nie dziecko, które jest w tym czasie wielkości maliny, ale ciało się zmienia i fajnie zrobić zdjęcia by później złożyć je w całość i widzieć "wzrost", a nie przeskok :)
Dziecko jest malutkie ale macica nie :) przecież nawet nie w ciąży, przed okresem brzuch jest napęczniały i „większy” :)

Dziewczyny a mi dziś wróciło plamienie :(
Jestem w 5t2d, plamienie lekkie (Leciutko brązowy śluz, nawet nie kawa z mlekiem a mleko z kawą) ale brzuch pobolewa mnie dziś dość mocno okresowo... :(
I tak niby człowiek wie że plamienia mogą się pojawiać ale jakoś się martwię :( wizytę (pierwszą) mam dopiero w piątek ale zapisałam się też jutro żeby to skonsultować :(
Będzie dobrze.[emoji307][emoji307][emoji307]
Fajnie,że udało się wcześniej umówić wizytę.

reklama
Hej, witam się po walce z choróbskiem. Tak jak pisałam wczoraj - rozłożyło mnie totalnie. W miarę ratował mnie Apap, ale temp i tak osiągnęła raz 39 stopni. To było straszne. Mama z mężem okładali mnie pieluchami moczonymi w wodzie z lodem... wchodziłam do wanny z zimną wodą... ale i tak musiałam co 5 godzin brać Apap. To była ta konieczność o której dziś pisała @sówka91 .
Byłam na IP u totalnego buca i przepisał mi coś tylko dlatego, że mój lekarz jest ordynatorem... Do tego opieprz, że „łażę zamiast leżeć”. Tak, bo ja z nudów chciałam sobie sobotni wypad na IP zorganizować. [emoji2358]
Teraz już jest lepiej. Czuję się w ciąży, ale strach jest... We wtorek mam wizytę u mojego gina. Po tym incydencie będę drżeć na prenatalnych, jeśli we wtorek będzie ok :(
Będzie ok.

Do góry