reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Mój osteopata mówi co innego a to naprawdę znany człowiek w Polsce jeden z lepszych i co najlepsze często mówi do mnie wpadnij jak w ciąży bediesz chociaż raz na jakiś czas na masaż .
A to na migrenę to 3min rozmasowanie jednego puktu. Ja tam będę chodzić na masaż dość często jak tylko mnie zaczną boleć plecy bo masaż jest bardzo polecany w ciąży

Później może i tak ale nie w pierwszym trymestrze.

Zreszta rób jak uważasz, Twoja ciaza, Twoje dziecko.

reklama
Później może i tak ale nie w pierwszym trymestrze.

Zreszta rób jak uważasz, Twoja ciaza, Twoje dziecko.
Nie wiem od którego momentu można robic normalny masaż ale co mi szkodzi zapytać specjalistę na ta chwile się nigdzie nie wybieram nic mnie nie szczyka nic nie boli wiec nie czuje potrzeby co nie oznacza ze nie pójdę dla samego Relaxu myślę że tak ale nie teraz .
A jeśli chodzi o dotknięcie palcem ten specjalny punkt na migrenę w ciąży w ogóle nie szkodzi to jest dotyk 3minutowy dotyk lepiej to niż zjadać jakieś przeciwbólowe

Mój osteopata mówi co innego a to naprawdę znany człowiek w Polsce jeden z lepszych i co najlepsze często mówi do mnie wpadnij jak w ciąży bediesz chociaż raz na jakiś czas na masaż .
A to na migrenę to 3min rozmasowanie jednego puktu. Ja tam będę chodzić na masaż dość często jak tylko mnie zaczną boleć plecy bo masaż jest bardzo polecany w ciąży
Przecież są specjalne masaże dla kobiet w ciąży i w klinikach dla kobiet nawet widziałam plakaty żeby się zapisać na masaż ciążowy a w książce „W oczekiwaniu ma dziecko” też było żeby chodzić na masaże, więc nie zgodzę się, że w ciąży wszystkie masaże są zakazane. Niedługo to wszystko będzie zakazane a my leżmy odłogiem jak ciężko chore...

Z tego co pamietam to acard nasercowy jest? Duzo osob o tym pisze wlasnie. Ciekawy temat jak lek nasercowy moze miec wplyw na ciaze. Az sie chyba zaglebie w temat z czystej ciekawosci.
Poprawia krążenie przez co jak ktoś ma słabe krążenie i np. dziecko jest przez to źle odżywione to acard pomaga. Nie sądzę żeby to było wskazane żeby każda kobieta w ciąży brała jak ma prawidłowe wyniki. Przecież to rozrzedza krew, przy porodzie po 9 miesiącach brania bez potrzeby może skończyć się krwotokiem tak na chłopski rozum...

Przecież są specjalne masaże dla kobiet w ciąży i w klinikach dla kobiet nawet widziałam plakaty żeby się zapisać na masaż ciążowy a w książce „W oczekiwaniu ma dziecko” też było żeby chodzić na masaże, więc nie zgodzę się, że w ciąży wszystkie masaże są zakazane. Niedługo to wszystko będzie zakazane a my leżmy odłogiem jak ciężko chore...
Obłożone liśćmi kapusty, bo to też ma właściwości lecznicze podobno hehe 😉

reklama
No a o czym ja mówię 😉 ze można nawet skazane ale niewiele od kiedy . Mój osteopath powiedział mi tak ze jak będę w ciąży to mnie podwójnie zaprasza ze wyjdzie mi to na dobre . Chyba nie doczytałas mojej wypowiedzi bo ja napisałam ze można a inna dziewczyna skomentowała ze moje dziecko to będę robić jak uważam a ja zamierzam chodzić zawsze to na krew lepsze lepsze krążenie dla dzidzi

Do góry