reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Czy myślisz, że moge teraz w ciąży iść do masażysty? Nie pogorszy mi sie coś?
Jak dla mnie to te wszystkie leki hormony steryd to toksyny...bo staram sie jeść zdrowo..moje migreny to powypadkowy skutek uboczny po urazie i operacji głowy. Ale i kregoslup szyjny też ucierpiał.
Nie zaszkodzi ci możesz spokojnie iść na masaż aby ci to "rozbił " rozmasowal. Najlepszy będzie osteopatha. Który się zna nie tylko na kręgosłup ale na mięśniach i układzie całym . Mój szwagier miał takie problemy z migrenami okazało się ze mu coś tam prxeskoczylo trzeba było również rozluźnić mięśnie proste nie miał już migreny 6lat a miał parę razy w miesiącu przez 10lat . Migrena nie bierze się od tak sobie znaczy ze się utorzylo ognisko zapalne zaraz pod głową jest taki punkt i trzeba rozluźnić mięśnie. Jak znajdziesz dobrego osteopate 1dna wizyta i masz spokój do końca życia ale pamiętaj o piciu dużej ilości wody . Jedyny domowy sposób na migrenę to pol litra wody i jodowana sól razem zmieszać i wypić tylko tej soli ponad 2lyzeczki a ja nie wiem czy można sól w ciąży chyba można ale wiem ze to pomaga bo mam znajomego osteopate i często z nim rozmawiam na różne rzeczy .

reklama
Nie zaszkodzi ci możesz spokojnie iść na masaż aby ci to "rozbił " rozmasowal. Najlepszy będzie osteopatha. Który się zna nie tylko na kręgosłup ale na mięśniach i układzie całym . Mój szwagier miał takie problemy z migrenami okazało się ze mu coś tam prxeskoczylo trzeba było również rozluźnić mięśnie proste nie miał już migreny 6lat a miał parę razy w miesiącu przez 10lat . Migrena nie bierze się od tak sobie znaczy ze się utorzylo ognisko zapalne zaraz pod głową jest taki punkt i trzeba rozluźnić mięśnie. Jak znajdziesz dobrego osteopate 1dna wizyta i masz spokój do końca życia ale pamiętaj o piciu dużej ilości wody . Jedyny domowy sposób na migrenę to pol litra wody i jodowana sól razem zmieszać i wypić tylko tej soli ponad 2lyzeczki a ja nie wiem czy można sól w ciąży chyba można ale wiem ze to pomaga bo mam znajomego osteopate i często z nim rozmawiam na różne rzeczy .

W ciąży wszelkie masaże są zakazane, zmianie się krążenie krwi i limfy co może spowodować poronienie

Ja sie odwazylam wyjsc dzis z psem bez ogarniecia twarzy [emoji23] nie dosc ze mi go tak powialo ze sie wywalil sikajac to mam wrazenie ze sie mnie wstydzil bo uciekal na cala dlugosc smyczy [emoji23]
U mnie to samo! W dress code zapisane jest, że nie można przyjśc do pracy w ogóle bez makijazu

Z tego co pamietam to acard nasercowy jest? Duzo osob o tym pisze wlasnie. Ciekawy temat jak lek nasercowy moze miec wplyw na ciaze. Az sie chyba zaglebie w temat z czystej ciekawosci.
Dokładnie tak . Macica kobiety jest lepiej ukrwiona jeśli jest dobrze ukrwiona to daje więcej pożywienia dziecku po 2gie lepsze krążenie krwi jest i lepiej dla dziecka. Akurat to wszystko mi tłumaczył bonifrata w Krakowie o co chodzi . Jeśli macica jest dobrze ukrwiona to kobiety problemów nie mają z ciążą te które maja słabsze krążenie muszą polepszac krew np acardem lekarze daja profilaktycznie po 2 i więcej poronieniach. Chyba ze wyjdzie z genetyki jakaś mutacja odpowiedzialna za krew to acard jest podstawa w ciąży . Objawy np złego krążenia to zimne stopy nos ręce. Żeby macica była dobrze ukrwiona to stopy nie mogą być zimne . A np cieniutkie endometrium to właśnie jest niezbyt dobrze ukrwiona macica. Jak se poprawi to od razu widać jakie endometrium grube

Ja mam krazenie bardzo dobre. Wyniki porobione, ale zawsze mialam rece i nogi zimne :) taka moja uroda juz :)
Dokładnie tak . Macica kobiety jest lepiej ukrwiona jeśli jest dobrze ukrwiona to daje więcej pożywienia dziecku po 2gie lepsze krążenie krwi jest i lepiej dla dziecka. Akurat to wszystko mi tłumaczył bonifrata w Krakowie o co chodzi . Jeśli macica jest dobrze ukrwiona to kobiety problemów nie mają z ciążą te które maja słabsze krążenie muszą polepszac krew np acardem lekarze daja profilaktycznie po 2 i więcej poronieniach. Chyba ze wyjdzie z genetyki jakaś mutacja odpowiedzialna za krew to acard jest podstawa w ciąży . Objawy np złego krążenia to zimne stopy nos ręce. Żeby macica była dobrze ukrwiona to stopy nie mogą być zimne . A np cieniutkie endometrium to właśnie jest niezbyt dobrze ukrwiona macica. Jak se poprawi to od razu widać jakie endometrium grube

Druga sprawa ze ja straszny zmarzlak jestem, a teraz mam wrazenie ze jeszcze bardziej [emoji14] troche pogrzalam sie w wannie... i wlazlam w polar termiczny [emoji23] ale to juz od tego oslabienia po prostu wszystko mi boli, wszystko mi przeszkadza.
Ja też, przynajmniej tak wychodzi z badań.. A co do zimnych stop-rak, ja nawet jak biorę acard i heparynę, to mam zimne.. też mi się wydaje, że to taka uroda [emoji1745]

W ciąży wszelkie masaże są zakazane, zmianie się krążenie krwi i limfy co może spowodować poronienie
Mój osteopata mówi co innego a to naprawdę znany człowiek w Polsce jeden z lepszych i co najlepsze często mówi do mnie wpadnij jak w ciąży bediesz chociaż raz na jakiś czas na masaż .
A to na migrenę to 3min rozmasowanie jednego puktu. Ja tam będę chodzić na masaż dość często jak tylko mnie zaczną boleć plecy bo masaż jest bardzo polecany w ciąży

reklama
Ja cień do brwi, tusz do rzęs plus róż na policzki [emoji16] Kiedyś używałam kremów bb, albo podkładów, ale odkąd mam taki Snail bee lotion z Bentona, to cera jest po prostu idealna, rano i wieczorem nakładam go pod krem, mega polecam :)
Ja do niedawna używałam kremu ze śluzem ślimaka Stiefel i był świetny, ale ma w składzie phenoxyetanol więc już nie dla mnie. Podkłady mineralne, ale też nie wszystkie tego nie mają. Obecnie niczego nie używam [emoji2368] więc niczego nie polecę

Do góry