reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

No a u mnie jednak nie najlepsze wieści...
Byłam na USG

I pęcherzyk jest wygląda jak 2 tyg ciąża może mniej, jest pusty oczywiście tak jak myślałam szanse jakieś są ale minimalne.

Tym bardziej że ciąża powinna być jakieś 5 dni starsza bo ominelismy dni płodne. Czyli istnialaby ewentualność że mogłaby być przesunięta owulacja ale szybciej a nie spóźniona bo plemniki nie żyją wiecznie. Więc jakby była spóźniona to byłoby nie mozliwe
I tak że przeżyły 4-5 dni to sporo. W dodatku 2 dni po okresie kreska wyszła masakrycznie gruba to też wyklucza spóźniona owulacja a potwierdza właśnie przyspieszona

Tak więc znowu mam powtórkę trzecie poronienie się zbliża

W dodatku lekarz nie kazał się cieszyć tym bardziej jak mu powiedziałam o grupie jaka przeszłam to już wgl załamał ręce

Chciał mi dać duphaston ale jak się spytałam jaki jest sens to mówił że tylko na psychikę... No to nie chciałam

No trudno :(
Wiem,że łatwo jest powiedzieć, ale postaraj się nie martwić. W którym tyg jesteś w ogóle? Na tym etapie wszystko się zmienia z dnia na dzień,A nawet na przestrzeni godzin. Jeśli to ma Ci pomóc,to może zrób bete z powtórzeniem i będziesz widziała,czy ciąża się prawidłowo rozwija.

reklama
to mi do 25 już zostalo mniej jak 2 tyg [emoji4]
muszę napisac ze zainspirowalas mnie do gotowania... wczoraj byly placki z bananem alaantkowe dzisiaj ciasteczka z aramantusa i kupilam mąkę orkiszową :)
U mnie tesciowa sie zasiedziala..eh wszystko w biegu, ale zarejestrowalam sie do lekarza, pierwszy raz zobaczymy fasolke 28.02 :D czyli za dwa tygodnie QUOTE]

to mi do 25 już zostalo mniej jak 2 tyg [emoji4]
muszę napisac ze zainspirowalas mnie do gotowania... wczoraj byly placki z bananem alaantkowe dzisiaj ciasteczka z aramantusa i kupilam mąkę orkiszową :)
Ciesze sie! To bede wrzucac od czasu do czasu moje dania ;) dzis poszlam na lałatwiznę, zrobilam mlodej kasze z fasola i pomidorem oraz kielkami, do tego gotowane miesko i marchewka :) szybko ale smacznie ;) a an śniadanie kanapeczki z "nutella" czyli banan, awokado, kakao i cutka miodu, wymieszac i nutelka gotowa :D
IMG_20200213_160029.jpg
IMG_20200204_082221.jpg

Wiem,że łatwo jest powiedzieć, ale postaraj się nie martwić. W którym tyg jesteś w ogóle? Na tym etapie wszystko się zmienia z dnia na dzień,A nawet na przestrzeni godzin. Jeśli to ma Ci pomóc,to może zrób bete z powtórzeniem i będziesz widziała,czy ciąża się prawidłowo rozwija.
5+2, a będę robić betę pierwszy raz w życiu, miałam od razu dziś ale kolejka była duza i nie chciało mi się czekać, sobotę mam wolną to podjadę
liczymy na to ze jednak wszystko będzie ok,kiedy kolejna wizyta? ?
Za 2 tyg
Bardzo dobrze wiem jak wyglada ciąża z 7 tyg to sobie ja dogłębnie porównam.
No o ile nic się nie zdarzy po drodze..

No a u mnie jednak nie najlepsze wieści...
Byłam na USG

I pęcherzyk jest wygląda jak 2 tyg ciąża może mniej, jest pusty oczywiście tak jak myślałam szanse jakieś są ale minimalne.

Tym bardziej że ciąża powinna być jakieś 5 dni starsza bo ominelismy dni płodne. Czyli istnialaby ewentualność że mogłaby być przesunięta owulacja ale szybciej a nie spóźniona bo plemniki nie żyją wiecznie. Więc jakby była spóźniona to byłoby nie mozliwe
I tak że przeżyły 4-5 dni to sporo. W dodatku 2 dni po okresie kreska wyszła masakrycznie gruba to też wyklucza spóźniona owulacja a potwierdza właśnie przyspieszona

Tak więc znowu mam powtórkę trzecie poronienie się zbliża

W dodatku lekarz nie kazał się cieszyć tym bardziej jak mu powiedziałam o grupie jaka przeszłam to już wgl załamał ręce

Chciał mi dać duphaston ale jak się spytałam jaki jest sens to mówił że tylko na psychikę... No to nie chciałam

No trudno :(
Ja sobie myślę, że ja byłam 5+4 i dopiero dzidziuś się zaczął powolutku pojawiać, też w Luxmedzie.. Pewnie jakbym była dwa dni wcześniej to też by nic nie było widać w pęcherzyku.. A który masz dziś dokładnie tydzień i dzień? Wszystkie tu trzymamy za Ciebie mocno kciuki!!!!

Na razie nic nie jest przesądzone, wiec trzeba byc dobrej mysli. Moze rzeczywiście lekarz sie myli? Moze warto bylo wziac ten duphaston cokolwiek to jest ?

reklama
5+2, a będę robić betę pierwszy raz w życiu, miałam od razu dziś ale kolejka była duza i nie chciało mi się czekać, sobotę mam wolną to podjadę Za 2 tyg
Bardzo dobrze wiem jak wyglada ciąża z 7 tyg to sobie ja dogłębnie porównam.
No o ile nic się nie zdarzy po drodze..
A lekarz mówił jakiej wielkości jest pęcherzyk? Na usg opisał pewnie pod hasłem GS. Ja byłam na usg 5+0 że względu na wcześniejsze poronienie. Lekarz też widział mały pęcherzyk 4mm i też w Lux med. Ale powiedział, że mam się w ogóle nie przejmować ,zrobić bete ( która jak ja zrobiłam miała wzrost o 250%) I jutro mam kolejną wizytę.

Do góry