reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Dokładnie tak.. poprzednim razem wspominałam mojemu fryzjerowi, że jak będę w ciąży to od razu mu powiem bo musi wiedzieć, po czym zaprzeczył i powiedział, a absolutnie nic mi ani dziecku nie grozi i wcale nie muszę go tym informować. Idę na farbę we wtorek i ani mi się śni odwoływanie wizyty :p

reklama
Dokładnie chodzi mi o to mówi @Peony minimalizowanie ryzyka

Sama mam rozszczep wargi i podniebienia robiłam po kilka usg i badań w miesiącu żeby wykluczyć wadę u mojej córki starałam się jak mogłam nie używać chemii której nie musiałam używać w tym amoniaku. Do tej pory nie wiadomo z kad to się wzięło w mojej rodzinie sprawdzali kilka pokoleń wstecz nigdy nie było tej wady.
Moja matka miała zawsze włosy do pasa naturalne raz w życiu rozjaśniła je akurat była w ciąży kto wie czy właśnie wtedy nie zaszkodziło to na mnie można tak gdybać do końca życia ja wole minimalizować ryzyko wiem ile stresu mnie kosztowała każda wizyta wykluczająca wadę

Takim tokiem myślenia to najlepiej się położyć i zamknąć w domu [emoji4][emoji4][emoji108]

Przez zmiany w organizmie może dojść do nieoczekiwanych rezultatów typu nie przyjęcie się pigmentu itp

Ale na sam płód to nie ma wpływu.
Jestem w zawodzie od lat i szkole się na bieżąco więc farbowanie nie zaszkodzi. A nie zaleca się go tylko i wyłącznie dlatego,że kolor może nie wyjść jakby się chciało.
Oczywiście do każdego należy co wybierze.

Z mojej strony tyle w temacie farbowanie [emoji177][emoji177]
Mój fryzjer mówi, że to nie te czasy, kiedy farby byly zupełnie innej jakości, co teraz. Świat idzie do przodu. Ja chodzę regularnie do fryzjera i nie widzę potrzeby, żeby z niego rezygnować z powodu ciąży. Tak samo ,jak z kosmetyczki.

jak najbardziej jestem za tym zeby minimaliziwac ryzyko wystąpienia wad, jesli czegos nie musimy to nie robimy porostu i mamy spokojna głowę a tez nie zawsze od nas zależy czy zadna wada nie wystąpi, trzeba być dobrej myśli i robić wztstko z głową :)
Koleżanka wyżej napisała ze ma farbę z amoniakiem czy może użyć ja się wypowiadam na temat amoniaku w farbie nie samym farbowaniu włosów

reklama
Do góry