reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

nie mam pojecia czy regionalizm? jak już to skrót, w zasadzie pampersy to nazwa własna, normalnie to są pieluszki jednorazowe.. chyba ze sie mylę? jak to jest dziewczyny?
w sklepie nigdy nie pytałam bo albo z paczką idę do kasy albo przez internet

Masz racje. Z tymi Pampkami to chyba chodzi o to żeby skrócić tak samo jak coraz częściej słyszy się biedra a nie biedronka, pieluchy jednorazowe-pampy, pampki

reklama
Ale super!
Chciałam jeszcze Cię zapytać. Bo mam farbę z amoniakiem. Normalnie mogę podarować włosy? Bo mam odrosty na 100 km [emoji7][emoji23][emoji23]

IMG_5693.JPG
nie zaleca się używania farb z amoniakiem

ja właśnie polozylam malego i nałożyłam farbę, kupilam zanim zrobiłam test zeby sie troche ogarnąć [emoji5] ja kupiuje syoss i nie wiem czy ma amoniak chyba ma :/
Ale super!
Chciałam jeszcze Cię zapytać. Bo mam farbę z amoniakiem. Normalnie mogę podarować włosy? Bo mam odrosty na 100 km [emoji7][emoji23][emoji23]

Nie powinno się wdychać amoniaku mimo ze szybko się utlenia ale pytanie czy chce się później rozmyślać czy zaszkodził czy nie po co niepotrzebny stres tak jak nie powinno się wdychać innych substancji chemicznych. Mimo ze amoniak nie przechodzi do krwiobiegu ale teraz kształtują się wszystkie nerwy.

Zwolennicy farbowania włosów w ciąży radzą, żeby w pierwszych tygodniach tego błogosławionego stanu odpuścić sobie chemiczne zabiegi upiększające, a także drastycznie działające kosmetyki. Okres ten, jest czasem, kiedy płód zaczyna się rozwijać i kształtują się najważniejsze dla dziecka elementy jego organizmu. Później natomiast nie ma przeciwwskazań, by udać się do salonu fryzjerskiego na koloryzację

reklama
Do góry