reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
A jeśli chodzi o brzuch to czasem nie jest tak, że w drugiej ciąży brzuch szybciej staje się widoczny?
Kiedyś czytałam, że mięśnie niby słabsze po drugiej ciąży i może być coś widać wcześniej ale czy w to wierzyć? Od kwietnia ostro trenowałam więc mięśnie powinnam mieć lepsze niz w 1 ciąży teoretycznie. Nie wiem 🤷‍♀️

Ja mam wizytę 14.02 więc super w walentynki. I tak bardzo bym chciała dostać to najważniejsze serduszko ❤️ może nie usłyszeć (choć dałabym wiele za to) ale chociaż zobaczyć 🥴 choć szansę słabiutkie bo mega wcześnie jeszcze...

"Zazwyczaj kobiety, które już zostały matkami, zastanawiają się kiedy widać brzuch w drugiej ciąży (lub kolejnej). W ich przypadku to, od kiedy widać brzuch w ciąży następuje zwykle szybciej niż u pierworódek, ze względu na to, że wcześniejsza ciąża osłabiła napięcie mięśni macicy, wskutek czego szybciej się one rozciągają, by dopasować się do rozwijającego się maluszka."
Matką. Wariatka to chyba o inne mięśnie chodzi

reklama
Kiedyś czytałam, że mięśnie niby słabsze po drugiej ciąży i może być coś widać wcześniej ale czy w to wierzyć? Od kwietnia ostro trenowałam więc mięśnie powinnam mieć lepsze niz w 1 ciąży teoretycznie. Nie wiem [emoji2368]
No niestety nic mogą te treningi nie dać.
Chodzi o krese biała czyli ta tkankę łączną pomiędzy mięśniami prostymi ona się rozciąga w czasie ciąży żeby wogole brzuch mogl urosnac i w większości przypadków się schodzi do 6 miesięcy po porodzie lecz zostaje już delikatnie rozluźniona, choć może nawet nie być to wogole widoczne, to jest tak dość sztywna tkanka taka powięź. Co więcej mięśnie dna miednicy są też już innej jakości.

Oglądałam kiedyś zdjęcia zawodniczek bikini fitness które po ciąży wracają do formy i potem zachodzą w ciążę znowu i tam się potwierdzalo, w drugiej ciąży trochę szybciej było widać, mimo że formę miały elegancka

Właśnie ja też zawsze też myślałam że wystarczy ładnie pracować nad brzuchem sama dobrze trenowałam i udało mi się dobrą formę zbudowac i ciekawa jestem jak to będzie
Zobaczymy

O ile u mnie wogole się coś potwierdzi, na razie jestem bardzo pesymistycznie nastawiona

Do góry