reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

@Mama2012/2020 ile razy robię naleśniki to mówię że to już ostatni raz. Tak mnie wkurza że to się tak długo i mozolnie robi
A twoje pysznie wyglądają
Takie ciemne.. z razowej mąki?

@Rudaa94 a co studiujesz?

@maryliese współczuję moja przyniosła 2 tyg temu grypę, u niej trwało 2 dni a jak mnie rozłożyło to cały tydzień nie wiedziałam gdzie jestem:( najgorsze że to akurat teraz jak robiłam test, trochę się boje ze ma to wpływ na zarodek i że z nim jest coś nie tak przez to

@Peony kurcze a mi się zawsze wydawało że dodatki i premię się nie liczą.
Dałabym sobie za to łapy uciąć [emoji51]

reklama
No właśnie nie wiem jak to jest. W moim przypadku to by była różnica prawie tysiąca miesięcznie. Muszę poszukać jakichś wiarygodnych informacji na ten temat.
@Mama2012/2020 ile razy robię naleśniki to mówię że to już ostatni raz. Tak mnie wkurza że to się tak długo i mozolnie robi
A twoje pysznie wyglądają
Takie ciemne.. z razowej mąki?

@Rudaa94 a co studiujesz?

@maryliese współczuję moja przyniosła 2 tyg temu grypę, u niej trwało 2 dni a jak mnie rozłożyło to cały tydzień nie wiedziałam gdzie jestem:( najgorsze że to akurat teraz jak robiłam test, trochę się boje ze ma to wpływ na zarodek i że z nim jest coś nie tak przez to

@Peony kurcze a mi się zawsze wydawało że dodatki i premię się nie liczą.
Dałabym sobie za to łapy uciąć [emoji51]

Znalazłam coś takiego, więc dodatek za noce się wlicza [emoji847]
No właśnie nie wiem jak to jest. W moim przypadku to by była różnica prawie tysiąca miesięcznie. Muszę poszukać jakichś wiarygodnych informacji na ten temat.
Screenshot_20200208_183634_com.android.chrome.jpeg

Liczy się wszystko od czego idą składki. Jeśli od premii są odprowadzane składki (spytaj księgowej) to jak najbardziej. U mnie też się wliczała np. trzynastka :) i godziny nocne na pewno bo na pewno odprowadzane są składki

Raczej nie ma to znaczenia, ponieważ za płeć dziecka odpowiada plemnik ;)
A wiesz może z którego jajnika mialaś owulację? Ciekawa jestem jak to się sprawdza wzgledem płci dziecka, ja miałam ostatnia z lewego i "dr google" obstawia na dziewczynkę, ciekawe czy to ma jakieś pokrycie w rzeczywistości [emoji23]

reklama
A wiesz może z którego jajnika mialaś owulację? Ciekawa jestem jak to się sprawdza wzgledem płci dziecka, ja miałam ostatnia z lewego i "dr google" obstawia na dziewczynkę, ciekawe czy to ma jakieś pokrycie w rzeczywistości [emoji23]

Dokładnie to plemniki maja albo x albo y a komórka jajowa to x i zależy jaki połączy się z komórka to wychodzi xx - dziewczynka xy- chłopiec

Do góry