reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny czy któraś z was będąc w poprzednich ciążach robiła jakieś zabiegi stomatologiczne w 1 trymestrze? Moja zatrzymana ósemka daje mi do wiwatu. Boli okrutnie... Dzwoniłam do chirurga szczękowego, pani powiedziała, że teoretycznie nie powinno się tego robić w 1 trymestrze ale jeśli ból będzie bardzo dokuczliwy to lepiej to zrobić niż się męczyć i sama nie wiem... Przechodziłam już jedno dłutowanie ósemki i było całkiem spoko ale miałam w razie czego silne leki przeciwbólowe choć wcale nie potrzebowałam. A tu będzie tylko paracetamol jak coś ☹️
Mam też umówiona pierwsza wizytę do gienekologa na 14.02 - bardzo szybko wiem, ale jestem po cesarce i trzeba sprawdzić czy przypadkiem nie zagnieździło się w bliźnie albo w okolicy 🙄

Dziewczyny czy któraś z was będąc w poprzednich ciążach robiła jakieś zabiegi stomatologiczne w 1 trymestrze? Moja zatrzymana ósemka daje mi do wiwatu. Boli okrutnie... Dzwoniłam do chirurga szczękowego, pani powiedziała, że teoretycznie nie powinno się tego robić w 1 trymestrze ale jeśli ból będzie bardzo dokuczliwy to lepiej to zrobić niż się męczyć i sama nie wiem... Przechodziłam już jedno dłutowanie ósemki i było całkiem spoko ale miałam w razie czego silne leki przeciwbólowe choć wcale nie potrzebowałam. A tu będzie tylko paracetamol jak coś [emoji3525]
Mam też umówiona pierwsza wizytę do gienekologa na 14.02 - bardzo szybko wiem, ale jestem po cesarce i trzeba sprawdzić czy przypadkiem nie zagnieździło się w bliźnie albo w okolicy [emoji849]
Jeśli chodzi o zęby to nie wiem.
Ja mam wizytę 7 bo jestem po cp więc już wolę sprawdzić od razu

Nie mam pewności, bo nie monitorowałam i testów też teraz nie robiłam, jednak ja od lat zwyczajnie czuje owulacje, nawet to z którego jajnika idzie. Próbowaliśmy celować przed, ale zbliżeń w całym okresie płodnym było tak mało, że jestem w szoku, że w końcu nam się udało. Tak serio to z drugiego synka też się ucieszę, ale wiadomo jak już jeden w domu jest to chciałoby się..
To ja bym chciała druga córkę i raczej tak będzie coś mi się wydaje, u mnie w rodzinie praktycznie nie ma chłopców
Kuzynostwo to tylko 2 chłopaków a 15 dziewczyn a w drugiej linii jest dokładnie tak samo:)

Witam. Mam na imię Paulina. Ostatnią miesiączkę miałam 24 grudnia ale owulacja przesunęła mi się tydzień później. Prawdopodobnie teraz jestem w 5tc, wykonałam wszystkie testy pozytywne. W piątek rano mam lekarza więc idę dokładnie wszystkiego się dowiedzieć, prawdopodobnie będę mieć również termin na początek października. Jest jednak jedna rzecz która trochę nie daje mi spokoju. Otóż robiłam w tę sobotę wynik beta HCG wyniósł 671,6. Powtórzyłam go po dwóch dniach czyli zrobiłam wczoraj rano w poniedziałek i troszkę się podniósł ale niewiele wynosi 1012,8. Martwi mnie niski przyrost beta HCG po 48h. Jeżeli macie jakieś z tym doświadczenia to proszę o odpowiedzi co sadzicie. Pozdrawiam 🙂😘
A konsultujesz wyniki z gin? Niestety niski przyrost może niepokoić, ale znam historie kiedy po chwilowym zatrzymaniu rósł i ciąża dalej się rozwijała. Więc jest nadzieja :)

reklama
Macie jakieś bóle brzucha?
Ja przez dzień nie czuje ,ale teraz wieczorem jak już leżę to mnie tak wiercic,trochę jak na @ nie jest to bardzo bolesne,ale niepokoje sie:-(

Do góry