reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Nie mamy serduszka... [emoji17] Wg @ mam już 6+2, lekarz widzi 5tyf ciążę... Zapytałam czy możliwe, że przy tak wczesnej owu taka młoda ciąża... Powiedział, że poruszyłam temat o którym nie chciał rozmawiać... Że ciąża za mała jak na @ ale czekamy do soboty...
Może owu była później?? Czasem właśnie trzeba na tym etapie 2-3 dni i już wszystko pięknie widać.. Mam nadzieję, że dzidziuś "nadrobi" i na kolejnej wizycie pięknie się pokaże.. Wszystkie mamy zakaz uciekania stąd do połowy września, czy października!!!

[emoji17][emoji17][emoji17]
Byłam u lekarza, byłam u niego pierwszy raz nie sympatyczny gość. Ciąża 5+1 więc wczesna ( zależało mi na l4 więc dlatego tak wcześnie poszlam) zrobił usg jest pecherzyk 4 cm. Żółtko. Szyjka ładnie zamknieta. Wczesna ciąża więc ciąży jak on to powiedział nie widac. Nie podobał mu się krztalt pęcherzyka ( krawędzie nie są równe zaokrąglone tylko pofaldowane)
Dostałam wykład ile ciąż się nie utrzymuje i że nawet jak zacznę krwawic to żebym nie przyjeżdżał do szpitala bo to za wcześnie A jego zdaniem macica pecherzyk wypchnie. Kiedy zapytałam wprost czy mówi że nie utrzymam tej ciąży stwierdził że nie, że oczywiście pecherzyk może urosnąć i się wyrównać Ale może też się usunac. Kazal przyjść do siebie za 2 tyg. Ja jednak Zarejestrowałam się do swojego lekarza na 3 marca. No i l4 nie dostałam, powiedział że nie ma podstaw w sumie go rozumiem. Jednak wolałbym odpoczywać i się na tej ciąży skupić bo bardzo mi zależy.
Nie wiem co teraz myśleć. Czuje się zdolowana. Odwołałam plany z dzisiaj, chce mi się ryczec. Teoretycznie to nie oznacza konca A praktycznie czuje się jak bym dostała w twarz....[emoji53]
Kurcze tacy lekarze nie powinni pracować, bo zamiast nastroić pozytywnie w tak wczesnej ciąży, to jeszcze wkręcają jakieś nieszczęścia..

Może już wyczerpałam limit na złe. Chociaż to będą najdłuższe dni , cały czas doszukuje się tego co było przy cp chociaż jest spoko na ten moment.
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja już pięć razy poroniłam (3 biochemiczne + dwa późniejsze), więc też liczę że limit nieszczęść wykorzystałam.. Cieszę się tym co jest, robię badania, zażywam leki i wiem, że więcej się nie da zrobić ☺️🤷

Moze faktycznie owu była później, a powiedz mi test ciążowy robilas kiedym w sensie przed czy po terminie @ wybacz ze pytam ale nie pamiętam czy pisałaś a wracac do początku forum to za duzo dla mnie dzis
Dzień po terminie @ (33 dniowe cykle licząc) i było to 1.5tyg temu...

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja już pięć razy poroniłam (3 biochemiczne + dwa późniejsze), więc też liczę że limit nieszczęść wykorzystałam.. Cieszę się tym co jest, robię badania, zażywam leki i wiem, że więcej się nie da zrobić ☺️🤷
Ja się boję cp kolejnej. Nawet gdyby mi teraz nie wyszło to i tak szczęście w nieszczęściu bo znak,że owu wróciła. Nie miałam po cp, później miałam histeroskopie operacyjną (październik),miałam w lutym przyjść gdybym nie zawszła w ciążę i tu taka niespodzianka.
Póki co ok bo 31.01 beta 111.20 A dzisiaj 539.90 więc leci ładnie do góry. Prog ponad30 więc też dobrze.

reklama
Kochana napewno owu się przesunala... [emoji4] Będzie wszystko dobrze A na następnej wizycie zobaczysz swoje malutkie Kochane serduszko! Bardzo w to wierzę Kochana! [emoji173][emoji173]
Nie mamy serduszka... [emoji17] Wg @ mam już 6+2, lekarz widzi 5tyf ciążę... Zapytałam czy możliwe, że przy tak wczesnej owu taka młoda ciąża... Powiedział, że poruszyłam temat o którym nie chciał rozmawiać... Że ciąża za mała jak na @ ale czekamy do soboty...

Do góry