reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Nie no żarty chyba. Kazałabym jej nie wpuszczać. Zawsze możesz powiedzieć, że nie było miejsca na porodówce i jesteś w szpitalu 100km dalej i zapomniałaś jej o tym powiedzieć [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja to bym tak powiedziała, ale synuś zaraz mamusie powiadomi. Ona będzie pierwsza przede mną w szpitalu Hehe

Kefir, migdaly, kisiel z siemienia lnianego, spanie z głową wysoko. Są jakieś pozycje jogi, które łagodzą zgagę. Ja w 3 trymestrze brałam gaviscon bo już miałam dość. Najczęściej pomagał :)
Macie jakieś sposoby na zgagę w ciąży ? Wolałabym nie brać leków żadnych ,nawet nie wiem czy można ?

Dziewczyny, tokofobia czyli paniczny lęk przed porodem, lęk o życie swoje lub dziecka jest wskazaniem do cc, wystarczy wizyta i zaświadczenie od psychiatry. Może je podważyć tylko inny psychiatra, ginekolog nie.
Tak racja ale ja akurat przed pierwszym porodem nie dostałam tego zaświadczenia jakoś mało przekonywujące byłam.
No i ja się bólu nie bałam bo mam wysoki próg bólu tylko bałam się komplikacji po naturalnym.
Skandal, to późne żywienie po operacjach to jest jakiś mit z dawnych czasów.
Nie do końca taki mit jeśli chodzi o znieczulenie ogólne
Miałam 2 zabiegi w narkozie ogólnej i strasznie rzygalam jakbym coś zjadła to byłoby jeszcze gorzej.
Potem przeciwbólowo podawali mi opioidy i to też miało działanie takie że było mi niedobrze. Tak że po zabiegach w znieczuleniu ogólnym i przeciwbólowe może działać wymiotnie i sam anestetyk

Jeśli chodzi o nie ogólne znieczulenia jak przy większości cesarek to rzeczywiście dziwne. Ale może obawiają się komplikacji z powtórnym zabiegiem i tak się zabezpieczają ale to ekstremalnie rzadkie sytuacje

Kefir, migdaly, kisiel z siemienia lnianego, spanie z głową wysoko. Są jakieś pozycje jogi, które łagodzą zgagę. Ja w 3 trymestrze brałam gaviscon bo już miałam dość. Najczęściej pomagał :)
Ok, dzięki , będę próbować . Nigdy nie miałam z tym problemu , a teraz co rusz mimo , że nie jem z okazji ciąży dużo bo apetyt na razie mam obniżony...ale zauważyłam , że po niektórych rzeczach zgaga się nasila ,więc odstawiłam je.
Zaparzylam siemię i przetestuje .

reklama
Do góry