reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

I spij koniecznie tylko na lewym boku, wtedy żołądek układa się tak że refluks i zgaga są najmniej prawdopodobne bo treść żołądkowa nie sięga do wpustu żołądka.
Kurcze , może być trudno bo co prawda śpię raczej na boku jednym czy drugim , ale czy tylko na lewym się uda to nie wiem , ale spróbuję :)

reklama
Moja niestety zrobiła takiego psikusa i przylazla na kilka godzin po porodzie.
Totalnie się tego nie spodziewałam zadzwoniła do męża i powiedziała że przyjdzie a ja byłam tak wykończona że nie miałam siły się klucic nawet. Śniłam na jawie więc i tak nie było że mną kontaktu (72hbez snu)
Teraz będę miał planowa cesarkę to już będę w dobrej formie i wywalę każdego komu tylko taki pomysł do głowy wpadnie
I oby tak było... Ja w sumie po swojej cc smigalam lepiej jak nie jedna po sn wiec akurat dobrze wspominam. Jedyne co to. Plecy mnie bolaly, teraz bede z neurologiem rozmawiać czy nie lepiej pod narkozą...

A jak ci się to udało załatwić? Ja chodzę prywatnie do ginekologa i on się nie zgadza na cesarkę na życzenie on jest dobrym lekarzem ale jego podejście jest dość staroświeckie... Ja pierwsze urodziłam naturalnie ale bez żadnych znieczuleń bolało strasznie i długo dochodziłam do siebie po porodzie... I ogólnie ja się bardziej skłaniam żeby tym razem urodzić naturalnie ale ze znieczuleniem zewnatrzoponowym ale nie w każdym szpitalu podają takie znieczulenie😐 a poza tym nie na każdą kobietę działa ponoć niektóre odczuwają tylko delikatna ulgę a nie brak bólu eh sama już nie wiem a boję się porodu. .. wiem że to głupie że chce dziecko a boje się je urodzic🤦
Podobno mozna sobie od psychologa zalatwic skierowanie 👍 Jak masz fc to jest grupa Cesarskie cięcie - poczytaj sobie

haha nieźle ja miałam to szczescie że i rodzicow i teściów nie bylo na miejscu bo mieli duzo szybciej zaplanowane wyjazdy.. chociaż u nas w szpitalu nie mogą wchodzić na salę .. wyjeżdża się z dzieckiem na korytarz i zostawia za szybą a my możemy wyjść do rodziny wiec te odwiedziny i tak są mega szybkie...

@8Ania8 - pierwszy dzień po nocnym cc w szpitalu i kto niezapowiedziany mnie odwiedza i robi zdjęcia na pamiątkę? Teściowa :)[/QUOTE]

reklama
Dziewczyny a nie możecie po prostu zaznaczyć rodzinie, że w szpitalu nie życzycie sobie odwiedzin ?
Dla mnie to niezrozumiałe - jeśli nie macie ochoty na gości możecie im przecież o tym powiedzieć.
Ja chcę by w szpitalu był mój mąż, ja i nasze dziecko. I tyle. Chce je poznać, nacieszyć nim się, chcę by tata mógł stworzyć z nim więź, opiekować się i uczyć obsługi 😎 nie mam ochoty na inne spotkania ale skoro nie mam to też o tym powiem bliskim i wtedy takich spotkań nie będzie, nie wyobrażam sobie by ktoś miał mojego zdania w tej kwestii nie uszanować.

Do góry