reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Moja przy porodzie miała 3300 i 55. Jej płeć lekarz określił na prenatalnych po wyrostku płciowym właśnie i później tylko lekarze potwierdzali a tak na 100 % to było na połówkowy bo ładnie się ułożyła i było widać jak na dłoni.
Co do wagi przed ciąża ważyłam 48 do porodu 54 i zaraz po było 50 wiec szybko spadła waga.

Może któraś mi doradzi jestem już po prenatalnych i co dalej ? Mój lekarz prowadzący zawiesił przyjmowanie pacjentów miałam już te wszystkie ważne badania z krwi i moczu jest ok i co dalej kiedy następne usg? Chyba muszę poszukać kogoś prywatnie do prowadzenia ciąży bo nic nie pamietam co i kiedy, nawet karty ciąży nie mam [emoji33]
Witaj w klubie ja przed ciążą 45kg teraz mam 47 na ta chwile ale mnie wymiotuje wiec może by było więcej . Brzusio juz widać u ciebie ? Ja zawsze miałam płaski jak deska a teraz mam taki już dość spory jak do mojej figury 🙈

reklama
Ja chyba "zamknę " wątek . Termin mam 26/27 . Większość z was już dawno po prenatalnych ja mam za 2 tyg gdzieś . Niektóre z was już 15 tydzień mają a ja 10+0 . Faktycznie jest mega różnica niby miesiąc a taka różnica pare dziewczyn tutaj tez ma termin na wrzesień wiec ja z końca października to czuje się jak taki wyrzutek ostatni [emoji23]
Ja też zupełnie koniec ,więc nie jesteś sama [emoji6][emoji13]

No fajnie, że będzie para :) nowe wyzwanie dla nas. I mało chłopców u nas w rodzinie więc super :)
A Wy tak na serio podchodzicie do tych płci z prenatalnych? To nie jest tak, że to się może zmienić, czy nie bierzecie możliwości zmiany w ogóle pod uwagę? Ja mam prenatalne za tydzień :)

Czy jest tu mama która przyjmuje neoparin? To moja 2 ciaza z takimi zastrzykami. Wcześniej bralac clexane (czy jakoś tak) i były one spoko. Jednak podawanie Neoparinu jest katorga! Okropnie boli podanie tego dziadostwa w brzuch 😭 nie pamiętam aby przy poprzednich zastrzykach występowało coś takiego

Czy jest tu mama która przyjmuje neoparin? To moja 2 ciaza z takimi zastrzykami. Wcześniej bralac clexane (czy jakoś tak) i były one spoko. Jednak podawanie Neoparinu jest katorga! Okropnie boli podanie tego dziadostwa w brzuch 😭 nie pamiętam aby przy poprzednich zastrzykach występowało coś takiego
A te zastrzyki na co są jeśli mogę spytać?

reklama
Do góry