reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
No niestety takie ceny. Za prenatalne 360. Jak bialo [emoji7] u nas tez cos pada :)
Dzien dobry 31.03. [emoji16]
A ile z ciekawości placicie za badanie I trymestru z oznaczeniem ryzyka? Tez pierwszy raz slysze o doplaceniu za plytke i to jeszcze 100zl?! Troche przesada...
Image%20(7).jpeg

Ale mi moją córka daje w kość ostatnio :( budzi się w nocy i nie śpi 1,5-2 godzin. Właśnie siedzę już druga godzinę i chce mi się ryczeć z bezsilności. Nic jej nie jest, gorączki nie ma, zęby chyba nie idą. Chyba ten sławny regres snu. A mi ręce opadają :( w takich chwilach zaczynam wątpić czy dam radę z dwójką dzieci [emoji1751]
U nas podobnie ostatnio bo uczymy ja spać w łóżeczku i dzisiaj darła ryja przez 2h potem o 5.00 znowu się obudziła ale na szczęście już szybko zasnela
Za to ja przez to z bólem głowy wstałam

To tak jak mój jak zaczęłam wymieniać imiona to od razu dopawiadal nazwiska albo jakieś przydomki... [emoji2356][emoji2356][emoji2356] No ja pierdziele z takim podejście to dziecko będzie miało imie XYZ [emoji2356]

My rozmawialiśmy o imionach ostatnio i z chłopięcych padło na Aleksandra (Olka), podoba mi się jeszcze Janek (tylko nie Jaś, nie cierpię tego zdrobnienia), Igor. Podoba mi się jeszcze Dominik ale jest długie i żadne skróty mi nie pasują :)
Jeśli Twój chce „męskie” imię to może Mateusz? :)

Z dziewczyn Anna, Alicja, Aleksandra, Łucja i Zofia, ale najpewniej będzie Anna albo Zofia :)

Ostatnia edycja:

Dziewczyny co do NIPT - wiecie, że w przypadkach w których NIPT (jakikolwiek) dawał fałszywy wynik to przy badaniu niptem innej firmy błąd się powtarzał?
Wszystkie nipty mają bardzo podobną skuteczność.
Błędy nie biorą się z niczego a z powodu takiej a nie innej metodologii i w przypadku mozaiki łożyska wynik będzie błędny niezależnie od tego jaki NIPT Zrobimy.

reklama
Ignacy jest ślicznie ❤ Ja miałam kolegę Szymka w szkole i wszyscy wołali na niego Szynon dlatego tak jakoś mi się kojarzy 😁 Ale też bardzo ładnie!
Mi też się podoba Szymon ale podoba mi się też Wojtuś 😊 a do dziewczyny hm Wiktoria bo to imię takiej samowystarczalnej silnej kobiety ale podoba mi się też Zosia, Zuzia albo Ada

Do góry