reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ja miałam prenatalne usg i omówienie badań tydzień temu
Na następną wizytę (27.04) mam zrobić mocz i morfologia. I jak będę 27.04 to mam podejść do Usg i umówić badanie bo narazie nie można przez koronę.
P. Doktor twierdzi że jak nic się nie dzieje to lepiej teraz unikać szpitali/przychodni.

Teraz mam 13 tydz z Om a 14 z Usg więc kolejna wizyta 17/18tydz
Tez tak myślę. Sama odwolalam po konsultacji teekfonicznej z gin wizyte w zeszlym tyg, ale w przyszlym musze jechac bo to 12 tydzien i wlasnie prenatalne. Pozniej mysle ze bede miala miesiac spokoju

reklama
Jakie wy szczuplusie :)

Ja zaczynalam 52 a skonczylam 98 [emoji23] bez cukrzycy i wszystko ksiazkowo [emoji23]
Ja pierwsza zaczynałam 55 skończyłam 70 później schudłam do 60 i w sumie tak zostało haha a teraz mam nadzieję że więcej niż te 15 nie przytyje ale co tam później się schudnie jakby co:) ale fakt że mniej niż 55 to nawet jako nastolatka nie miałam chociaż jestem szczupłą osoba to niby mam ciężkie kości hahahah

Te wszystkie tabelki że jak ma się takie BMI to możesz w ciąży przytyć tyle i tyle są nieprawdziwe... Niektóre przytyją tylko trochę a niektóre bardzo dużo chociaż nie objadają się jakoś szczegolnie... Czasami też chyba genetycznie ma się skłonności do większego tycia więc nie ma co się za dużo przejmować 😄 będziemy się martwić o wagę później hahah,😂

a mnie dzisiaj od myślenia glowa już boli, chciałam zrezygnować z wychowawczego i przejsc na l4 ciążowe i okazuje sie ze powinnam to zrobić z miesięcznym wyprzedzeniem i po konsultacji z naczelnikiem.... wiec praktycznie do jutra zeby isc na l4 od 1 maja... a wolałabym po prenatalnych 9.04 i co ja mam powiedzieć mojej Pani naczelnik [emoji22] napewno zrozumie i pogratuluje ale sama myśl że to jeszcze przez telefon bo koronawirus to masakra [emoji22]

Trochę też przez tego wirusa kiepsko bo niektóre to nawet na spacer wyjść nie mogą bo zaostrzenia są procedur i tylko po własnym ogródku można sobie spacerować do woli więc też aktywność fizyczna trochę ograniczona... Swoją drogą macie może jakieś fajne zestawy ćwiczeń dla ciężarnych?

Jak ma sie swoj ogrodek to rewelka :) ja to ganiam do rodzicow pod dom na ogrod lub na balkonie jak cieplo...
Trochę też przez tego wirusa kiepsko bo niektóre to nawet na spacer wyjść nie mogą bo zaostrzenia są procedur i tylko po własnym ogródku można sobie spacerować do woli więc też aktywność fizyczna trochę ograniczona... Swoją drogą macie może jakieś fajne zestawy ćwiczeń dla ciężarnych?

reklama
Jak ma sie swoj ogrodek to rewelka :) ja to ganiam do rodzicow pod dom na ogrod lub na balkonie jak cieplo...
Ja mieszkam na wsi i to na gospodarstwie więc mam dużo dużo przestrzeni bo podwórko duże ogródka kawałek też mam więc luz w sumie nawet na spacer po polnych drogach można iść bo żywej duszy nie ma hahaha teraz doceniam dopiero że mam przestrzeń bo tak to zawsze cierpiałam katusze że muszę mieszkać na wsi😂

Do góry