reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ale to naczelnik sie nie zgodzil ? Tak lipa trochę ze bez uzasadnienia. :( moze nie zalegniesz i jak to wszystko sie skonczy to akurat bedzie mozna myslec o zakupach itp itd i czas zleci
Poniedziałek zaczal sie pechowo... dostalam odp na moj raport o przeniesienie jest negatywny bez zadnego uzasadnienia co jest ewenementem bo wszyscy zainteresowani wyrazili sie pozytywnie na temat mojego przejścia.. jeszcze ten tydzień czekam bo moze da sie cos zalatwic, a jak nie to ahoj ide na l4.. z jednej stroby fajnie cale lato w domu duzo mogę zrobic ale z drugiej strony boje się, ze jak zalegne na kanapie to bedzie lipa do września.. nie lubie bezczynnosci

reklama
Poniedziałek zaczal sie pechowo... dostalam odp na moj raport o przeniesienie jest negatywny bez zadnego uzasadnienia co jest ewenementem bo wszyscy zainteresowani wyrazili sie pozytywnie na temat mojego przejścia.. jeszcze ten tydzień czekam bo moze da sie cos zalatwic, a jak nie to ahoj ide na l4.. z jednej stroby fajnie cale lato w domu duzo mogę zrobic ale z drugiej strony boje się, ze jak zalegne na kanapie to bedzie lipa do września.. nie lubie bezczynnosci
Bedziesz miala co robic w domku 😊 przygotowanie wyprawki, wypranie wszystkich ciuszkow, wyprasowanie ich. Zrobienie wszystkiego na zapas przed październikiem: wypranie zaslon, firanek, kurtek zimowych.. Moze poszkolenie sie w gotowaniu albo pieczeniu..? Ja w każdym razie mam takie plany 👍

Moim zdaniem to jest termin najdokładniejszy, bo od zapłodnienia do jakiegoś momentu (już nie pamiętam dokladbie) dzieci rozwijają się/rosną w bardzo podobnym tempie,a owulacja mogła się przesunąć, nie zawsze wypada w środku cyklu i już na późniejszym etapie ciąży nie powinno się korygować tego terminu.
Dokładnie tak[emoji3]

Czytałam ten jego artykuł i wtedy zdecydowałsm się na Duphavit. Biore go caly czas ale troche dziwi mnie że nie jest napisane na który trymestr on jest...? Nie ma rozróżnienia na pierwszy i dalsze. A skład prosty, chyba 5 witamin i tyle. Ja chce brać cos prostego, bo nie chce klocuszka urodzic [emoji26] syn ważył 4050 g a drugie dzieci czesto większe, w dodatku drugi syn [emoji33]
Moja tez 4050 . Zgodnie z tym tokiem rozumowania to bedzie klocek nr 2 :) oby rece i kregoslup dal rade :) bo 8 lat temu nie mialam tych dolegliwosci :)
Jakie dzieci są długie przy takich wagach?

Nie wiem co sadzić, lekarz kazał mi zaopatrywać się w warzywniaku. Drugi profesor do którego chodziłam niezależnie- to samo. Na prenatalnych, w ten czwartek, poskarżyłam się lekarzowi a on na to, ze trafiłam do bardzo mądrego docenta i profesora, ze to tylko u nas takie rzeczy się dzieją, ze kobiety bez badań niedoborów biorą suplementy, ze być może przyjdzie na to czas. Czuje się dziwnie bo chyba jedyna na tym forum nie biorę NIC. Tylko folik.
Jeżeli jesteś zdrowa, nie masz niedoborów i przyswajasz dobrze witaminy i mikroelementy z jedzenia to właściwa dieta w zupełności wystarczy. Reszta musi łykać tabsy.

Jestem już po badaniach prenatalnych. Usg + krew. Nie będę Was zanudzala szczegółami, dlatego powiem tylko, że wszystko jest dobrze [emoji4] nie mam zdjęć,lecz filmik z wszystkimi parametrami. Jedyne, co się zmieniło, to z mojej 80% dziewczynki z ostatniej wizyty stałem się 100% chłopakiem [emoji2369] chyba muszę oswoić się z tą myślą, bo może niepotrzebnie się nastawiłam ostatnio ,że jednak będzie to dziewczynka.
Super [emoji3]

reklama
Do góry