reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Olej rycynowy może wywołać poród. Więc wpadłam na genialny pomysł, że może czas najwyższy żeby mloda przyszla na świat więc jakoś w ciągu dnia wzięłam ten olej i może to zbieg okoliczności a może jego działanie, ale w nocy odeszły mi wody.
Oj czego ja nie próbowałam, żeby urodzić w końcu. Ostatecznie wylądowałam na oddziale patologii. Na porodówkę pakowałam się trzy razy. Oczywiście za każdym razem lewatywa, oksytocyna. Dwa razy odesłali mnie po kilku godzinach z powrotem na patologię, za trzecim razem już udało się zostać.

reklama
Tak wypiłam. Nie pamiętam ile bo wtedy na świeżo to znalazłam. Nie wiem czy była to łyżka czy kilka? Ale ogólnie nie polecam bp ma on dzialanie przeczyszczające (o czym wiedziałam), ale ból brzucha 9/10 (i o tym już nie wiedziałam). Ból utrzymywała się długo bo późno się zaczął.

No i poza tym że wody odeszły postępu porodu nie było. Podobno u sporej ilości kobiet wywołuje poród, ale rzadko gdy ciąża jest przenoszona.

Mam prenatal classic i zapasowo jeszcze patrze ze dha dostalam od koleżanki. Ma ktos ulotke od dha wyslac jak stosowac ?
Bo mam rozowe i przezroczyste pigułki i ktos mi mowil ze jedna rozowa i 2 przezroczyste na dobe.

@Rudaa94 Właśnie porównuje:-)
15855082539184605610222225958352.jpg

reklama
Do góry