reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

Ja dziewczyny z racji tego że to moje pierwsze dziecko, którego bardzo chce , panicznie boję się porodu. Oj jak panicznie. Nawet nie chce o tym myśleć [emoji32][emoji32][emoji32] Na sama myśl mam nerwicę [emoji33][emoji33][emoji33][emoji2368][emoji2356]
Ja sie skurczy boje. Beda bolec bardziej niż sam poród.

reklama
Ja Ci powiem tak. To jest na maxa ciężkie (może nie dla każdej, dla mnie było). Rodziłam 22h, ale aktualnie jestem w drugiej ciąży co świadczy o tym, że da się to przeżyć. Co więcej można zapomnieć no i warto przecież :)
Ja dziewczyny z racji tego że to moje pierwsze dziecko, którego bardzo chce , panicznie boję się porodu. Oj jak panicznie. Nawet nie chce o tym myśleć [emoji32][emoji32][emoji32] Na sama myśl mam nerwicę [emoji33][emoji33][emoji33][emoji2368][emoji2356]

Nie ma czego bo stresem złe wpływasz na dzieciaczka w brzuchu ja nie myślałam o tym olałam szkoły rodzenia i podchodziłam do tego jak do zadania ze musi to wkoncu ze mnie wyjść nie ja pierwsza i nie ostatnia. I spodziewałam się czegoś gorszego ale naprawdę porod wspominam spoko wręcz po jakimś czasie stwierdziłam ze mogłabym rodzic i rodzic [emoji23] ale póki co nie ma co się nakręcać

Mnie o wiele bardziej niż sam poród bolało zdjęcia szwów z „podwozia” bo pękłam rodziłam trochę krócej, bo 7 godzin ,ale nie jest to coś co się nie da przeżyć bo kobiety by nie rodziły kolejnych dzieci. @Peony Strasznie długo rodziłam nie bali się o dzieciaczka?

Tzn tak wdzięczny samego bólu się nie boję Aż tak bardzo. W tamtym roku przeżyłam już poród Ale kamieni nerkowych. Ból taki że myślałam że się dosłownie "osram" [emoji33][emoji33] Nie krzyczę nikomu. Jak czytam w necie to kobitkinpisaly że ból kamicy Jet gorszy niż bóle porodowe. Ja boję się tego że popekam, że będę długo dochodzić do siebie... nie wiem jakieś mam schziy

Ja Sam powiem że nie wiem co mi powie gin , ale neurolog mi kiedyś powiedziała że raczej u mnie będzie musiało być CC. Mam 3 przepukliny w krgoslugie w odcinku ledzwiowym. [emoji32] Także nie wiadomo czy naturalnie wgl urodze...

Dziewczyny co do bólu ja mialam takie skurcze że skali brakowało położna pytała jak ja wytrzymuje no ale sie udało.. podpowiem taką mała uwage nigdy ale to Nigdy nie zamykajcie sie w toalecie jak bedziecie w szpitalu już rodzić ja sie zamknęłam i prawie tam padłam ostatnimi siłami wyszłam.. oczywiscie madra myślałam, że musze isć zrobić delikatnie pisząc 2, a okazało sie że to młody już atakował.. nie ma co sie wstydzić i tak pół szpitala bedzie widzialo wasz goły tyłek [emoji23]

Hahaha [emoji23][emoji23][emoji23] No z gołym tynkiem to nieuniknione... inaczej nie urodziny [emoji23][emoji23][emoji23] Ja się schizuje jak nie wiem [emoji33][emoji32]
Dziewczyny co do bólu ja mialam takie skurcze że skali brakowało położna pytała jak ja wytrzymuje no ale sie udało.. podpowiem taką mała uwage nigdy ale to Nigdy nie zamykajcie sie w toalecie jak bedziecie w szpitalu już rodzić ja sie zamknęłam i prawie tam padłam ostatnimi siłami wyszłam.. oczywiscie madra myślałam, że musze isć zrobić delikatnie pisząc 2, a okazało sie że to młody już atakował.. nie ma co sie wstydzić i tak pół szpitala bedzie widzialo wasz goły tyłek [emoji23]

Dziewczyny macie jakiś przepis na jakąś mega dobre zapiekankę, jutro mam gości i oprócz zalążek chciałam zrobić coś na ciepło A nie chce mi się stać 5 lat przy garach [emoji33][emoji23][emoji23] Boże jakim ja się leniem zrobiłam [emoji2356][emoji2356]

reklama
U mnie dzieciaki uwielbiaja z makaronem szynka boczkiem serem
Dziewczyny macie jakiś przepis na jakąś mega dobre zapiekankę, jutro mam gości i oprócz zalążek chciałam zrobić coś na ciepło A nie chce mi się stać 5 lat przy garach [emoji33][emoji23][emoji23] Boże jakim ja się leniem zrobiłam [emoji2356][emoji2356]

Do góry