reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
UWAGA PRZEPIS NA LODY!!!

Link do: Orzechowe lody z solonym karmelem z daktyli - erVegan

Nie wiem już kto chciał, tyle osób pisało, że nie pamiętam.aby odznaczyć wszystkie.
Link do.przepisu powyzej.
Zrobiłam wczoraj.Dzis jest 11.06 i właśnie kończę ostatnia miskę...
Celowo rano nie kupiłam bananów i... Pewnie pójdę po drzemce małego.Mam nadzieję że.jak się nimi.przezre to już nie będzie chciała. Pytanie ile to zajmie...
Wygląda pysznie [emoji1] choć nie spodziewałam się w tym orzechów, a mam na wszystkie prawie uczulenie [emoji50]

Nie wiem jak Wam ale mi mega smutno że nasz ptaszek się żegna. Ja myślę że większość po porodzie tu zostanie i będziemy się dalej wspierać, radzić, pomagać.

Teraz mam duzo wolnego, bo tak organizacje rodzinna zmienilismy bym mogła odpoczywac jak najwięcej...

jak urodze to ja raczej tez znikne, bo przy 3 dzieci... jak dojde do siebie, zakladam ze listopad... to przedszkolakowi chce zmniejszyc ilosc godzin w przedszkolu zamiast do 16 to do 12.30 będzie.....i wróce z nim do regularnych zajęć, no i 2 latka bede brac w obroty też dopiero zaczniemy nauko~zabawe. :) a i sama jak brzuch zniknie bede reszte czasu wolnego poświęcać na taniec I łyżwy....

Mi gin mowil ze do 35tc

Mi sie 1 syn i pozniej przekrecal.... ja do ostatniej chwili przestawialam sie psychicznie... chodzi o plan porodu w glowie...a to cc...potem sn..potem znowu cc...bo posladkowo...w 36 byl z powrotem glowa do dolu a 38 posladkowo..wiec znowu cc... a na porod glowa w dol wiec sn.... co i tak sie skonczylo cc.....ehh. i wez tu sobie cos zaplanuj :p

Mi sie 1 syn i pozniej przekrecal.... ja do ostatniej chwili przestawialam sie psychicznie... chodzi o plan porodu w glowie...a to cc...potem sn..potem znowu cc...bo posladkowo...w 36 byl z powrotem glowa do dolu a 38 posladkowo..wiec znowu cc... a na porod glowa w dol wiec sn.... co i tak sie skonczylo cc.....ehh. i wez tu sobie cos zaplanuj :p
Moja mama jak rodziła moich braci bliźniaków, to pierwszy się urodził, a drugi w tym czasie zdążył się obrocic i rodziła go w ułożeniu pośladkowym. Jest między nimi 5 minut różnicy. Ja się też boję tego obrocenia na sam koniec bo mam wody na granicy normy (wielowodzia) a jak jest dużo wód to większe prawdopodobieństwo obracania się dziecka na końcówce ciąży

@ranny.ptaszek
Myślę o Was często.
Pięknie rozwija Ci się laktacja. Gratuluję [emoji8]
Poukłada się. Jak piszesz...Tymuś jest silny i Ty też mega silna jesteś. Masz oparcie w najbliższych i to jest piękne.
Będę czekać na wieści o Was. [emoji173][emoji173]
Pozdrawiam serdecznie.[emoji258]

Moja mama jak rodziła moich braci bliźniaków, to pierwszy się urodził, a drugi w tym czasie zdążył się obrocic i rodziła go w ułożeniu pośladkowym. Jest między nimi 5 minut różnicy. Ja się też boję tego obrocenia na sam koniec bo mam wody na granicy normy (wielowodzia) a jak jest dużo wód to większe prawdopodobieństwo obracania się dziecka na końcówce ciąży
A jak nie bedzie chcial sie ustawic glowkowo to tez bedziesz probowala rodzic w domu? Czy właśnie od tego uzalezniasz?

Edit. Przepraszam u Ciebie chyba jednak dziewczynka, prawda?

reklama
dziewczyny ponawiam pytanie w sprawie gemini ;)
i mam jeszcze jedno pytanie, kupujecie wit D w formie twist off czy raczej kropelki? bo właśnie się waham...
jak kropleki to które? z tymi twist off mam doświadczenie, choć kiedyś prawie zawału dostałam jak wyślizgnęła mi stę ta osłonka z palców prosto w usta młodego...
Ja w gemini się wstrzymuję bo mam w koszyku ponad 300,- więc I tak przesyłka za free.
A tak dużo bo termometr zamawiam, kilka pierdół porodowych, zapas leków dla Michaśka które nawet o 10zł droższe na miejscu kupuję.

Mi te wit D twist off zawsze do buziaka wpadały. Kupuję Vigantol w kroplach bo to lek a nie suplement. Kosztuje ok 10zeta.
A starszemu czasem DVitum kupuję bo już ogarnia twist offy i ma frajdę z obgryzania rybce głowy :p
Screenshot_2018-07-24-13-20-46.jpg

Najważniejsze że wszystko ok. A do kiedy maluchy mają czas żeby się obrócić?
Mojej znajomej w tym tyg w 36tc z miednicowego na główkowe się przekręcił dzieć :)

Załączniki

• Screenshot_2018-07-24-13-20-46.jpg
    Screenshot_2018-07-24-13-20-46.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 314
Do góry