reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny ! Szyjka po usg na jednak 3.91 cm A nie 2 jak twierdzili po ręcznym sprawdzaniu. Zamknięta bez cech niewydolności :) nadal mi twardnieje troszkę brzuszek ale oni mówią ze jest dobrze :) jutro wychodzę :D

Edit. Mała jednak zostanie jeszcze w moim brzuszku i to jest najwazniejsze ! <3
No to pieknie! :) mala wie, ze jeszcze nie jej czas i na pewno posiedzi z nami do terminu :)swoja droga nie rozumiem jak recznie mozna spr dlugosc szyjki...ze miekka to ok, ale przeciez ona jest zamknieta wiec tylko z jednej strony do macania.

reklama
noooo ja po zakupach dzieciowych w rossmanie ;) 150zł poszło! no i zamówiłam w końcu wyprawkę z allegro (świat dziecka) za łączną sumę.... 808,21zł... (w tym niecałe 200zł siostry ;) ) także jakieś 95% wyprawki powiedzmy że już mam ;)
któraś ostatnio wstawiała listę z linkami w aptece gemini, z przykrością stwierdzam że tam w cale tak tanio nie mają! np podpaski poporodowe (te bella mama) w rossmanie są akurat w promocji za 3,99zł za paczkę, a podkłady jednorazowe taniej są w świat dziecka z allegro, krem na każdą pogodę NIVEA w tej samej cenie w rossmanie.... miałam w tej aptece również robić zamówienie, ale chyba jednak się nie opłaca, my też mamy tanią sieć aptek na miejscu, więc chyba gemini sobie daruję ;)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odp odnośnie smoczka i kiecki :) Smoczek mam zamiar mieć na wszelki wypadek,to pewnie jest to co piszecie-taki spokój wewnętrzny,zabezpieczenie..
Co do kiecki to zamówiłam tę białą. Ja wiem,że kolor może i kontrowersyjny,ale trudno,zobaczę co przyjdzie i najwyżej odeślę.
Jesli będzie dobra to może zostawię i dodatki czarne dam. I niestety(tak jak któraś z was pisała) ciąza ma swoje prawa,a ja się nie mieszczę serio w nic. Albo mnie ściska w brzuchu,albo w cyckach...
Odnośnie obrazy panny młodej to ja to od jakiegoś czasu mam gdzieś. Byłam w zeszłym roku na weselu,gdzie młoda życzyła sobie,żeby panie były w kolorach: granat,odcienie żółtego,czerwień. Żadnych innych. Ja akurat i tak miałam mieć czerwoną,ale kilka osób olało kompletnie :D

O widzisz a mi te bokserki bardzoej do gustu przypadły i przyznaję, że po cesarce dłuugo z nich korzystałam bo wszystkie inne mnie urażały w bliznę.
Generalnie noszę rozm.36
wtedy wzięłam 4szt L/XL z canpola
i teraz taki sam zestaw zamawiam.Zobacz załącznik 880625
Dobrze,ze piszecie o tych rozmiarach...balam sie ze najwieksze bede musiala trzymac, zeby nie spadly, ale w takim razie tez zamowie L.

Dziewczyny ! Szyjka po usg na jednak 3.91 cm A nie 2 jak twierdzili po ręcznym sprawdzaniu. Zamknięta bez cech niewydolności :) nadal mi twardnieje troszkę brzuszek ale oni mówią ze jest dobrze :) jutro wychodzę :D

Edit. Mała jednak zostanie jeszcze w moim brzuszku i to jest najwazniejsze ! <3
Bardzo sie ciesze, ale nie szalej po wyjsciu, uwazaj na Was!

[emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] Boże jak to zabrzmiało [emoji24][emoji24][emoji24] A gdzie w tym wszystkim prywatność? Dyskrecja ? Już nie wyobrazm sobie wkładanie tych pieluch między nogi i spacerowania po oddziale [emoji24][emoji24][emoji24]
Czemu bycie mama wiąże się z takim "przyjemnościami" sory ale to moja pierwsza ciąża i mnie to przeraża. Ja wstydliwa jestem [emoji15]

Yyy jaka prywatnosc na porodówce.... :)
Zero.....no moze troche... u nas nawet po porodzie pierwsza dobę bez gaci kazali lezec.... cycki co chwila do karmienia na wierzchu...podczas. gdy 5 osob obcych wizytujacych jest w sali.... jedni sie gapia.. faceci.....inni nie..... ja rodzilam od piatku do niedzieli..to miedzy nogi wszystkie.zmiany personelu ze szpitala mi zagladaly w majtki...
Jak juz mialam 10 cm i parlam to 5 osob stalo miedzy moimi nogami..!!.. inni przechodzili obok.....bo obok druga tez rodzila.... cejrowski w tv leciał.... :) hehe ale ten chyba nie widzial mojego krocza :)

Tez ogolnie wstydliwa jestem... ale jak boli bo rodzisz to na prawde Ci wszystko jedno...

Oni kilkanascie pipek dziennie ogladaja... oni w ciagu 8 h.. co 5~10 minut jakies.krocze widzą...

Chyba ze jakis ekstra tatulaz tam masz ..albo zamiast kremu nawilzajacego po goleniu użyjesz brokatu.. to furore zrobisz... :) :) :)

Dziewczyny,a jakie jest Wasze doświadczenie w szpitalu ze smokami,tymi do ciumkania?
Z jednej strony słyszałam,że krzyczą jak się dziecku daje,z drugiej-jak bardzo płacze mimo,że nakarmione to pozwalają dawać
Ja nawet nie biore...a nie biore bo nie kupie.... jak zaplacze to przytule.. :) albo będę spowijac zeby mial ciasniej jak w brzuszku...
W brzuchu dziecko smoczka nie ma... co to smoczek? :)

reklama
To tez od szpitala zalezy. Przy pierwszym porodzie personel nieprzyjemnie wspominam. Niby nic mi nikt nie zrobił ale brakowało tam empatii, zrozumienia no i właśnie to dotykanie/obmacywanie piersi nieprzyjemne było. A przy drugim (w innym miescie) no cud kobiety same :D pomagały, doradzaly, nawet zartowaly. Takie dobre ciocie tylko spotkałam :D a i przy piersiach zawsze zapytaly czy moga dotknac, robily to tez bardzo delikatnie.

To w 1 szpitalu złapala mnie za cyca jak za krowe dojną :)

Do góry