reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny ! Szyjka po usg na jednak 3.91 cm A nie 2 jak twierdzili po ręcznym sprawdzaniu. Zamknięta bez cech niewydolności :) nadal mi twardnieje troszkę brzuszek ale oni mówią ze jest dobrze :) jutro wychodzę :D

Edit. Mała jednak zostanie jeszcze w moim brzuszku i to jest najwazniejsze ! <3

Świetne wieści :-))))))
Aż mój brzuszek zaczął podskakiwać z radości :-))))))))))

reklama
Yyy jaka prywatnosc na porodówce.... :)
Zero.....no moze troche... u nas nawet po porodzie pierwsza dobę bez gaci kazali lezec.... cycki co chwila do karmienia na wierzchu...podczas. gdy 5 osob obcych wizytujacych jest w sali.... jedni sie gapia.. faceci.....inni nie..... ja rodzilam od piatku do niedzieli..to miedzy nogi wszystkie.zmiany personelu ze szpitala mi zagladaly w majtki...
Jak juz mialam 10 cm i parlam to 5 osob stalo miedzy moimi nogami..!!.. inni przechodzili obok.....bo obok druga tez rodzila.... cejrowski w tv leciał.... :) hehe ale ten chyba nie widzial mojego krocza :)

Tez ogolnie wstydliwa jestem... ale jak boli bo rodzisz to na prawde Ci wszystko jedno...

Oni kilkanascie pipek dziennie ogladaja... oni w ciagu 8 h.. co 5~10 minut jakies.krocze widzą...

Chyba ze jakis ekstra tatulaz tam masz ..albo zamiast kremu nawilzajacego po goleniu użyjesz brokatu.. to furore zrobisz... :) :) :)
Chyba mam gorszy dzień albo źle rozumiem twoje odpowiedzi a nie mam zamiaru w dyskusję wchodzić. Będę rodzić pierwszy raz i mogę mieć takie odczucia nie ma znaczenia czy oni widzą 8 pipek czy 40 na zmianę. Zaznaczam BĘDĘ RODZIĆ PIERWSZY RAZ I mam do tego prawo jak urodze dwa albo 5 to też się będę pewnie z tego śmiać póki co nie jest mi do śmiechu jak o tym myślę. Tatuaży nie lubię i furory też nie mam zamiaru robić. Chce urodzić w miarę PO LUDZKU. Jak będzie to się okaże....

Ja nawet nie biore...a nie biore bo nie kupie.... jak zaplacze to przytule.. :) albo będę spowijac zeby mial ciasniej jak w brzuszku...
W brzuchu dziecko smoczka nie ma... co to smoczek? :)
Mój starszy nie chciał smoka,nie pasował mu i już. A czasem naprawdę dałabym dużo,żeby to smok choc na chwilę był uspakajaczem,a nie ciągle mama..
Ja za to doilam baardzo dlugo,do 4r,ż. :D ale zgryz rowniuski

U nas położne generalnie nie pozwalały na uspakajacze.
Jednej dziewczyny synek sporo płakał i raz w nocy przyszła jedna stara polożna i zasugerowała, że jak ma smoka to niech da. No i później już mu dawała na legalu.
Ja nie dawałam w szpitalu ale po powrocie do domu to była chyba jedna z pierwszych rzeczy które zrobiłam bo w samochodzie całą drogę płakał i żałowałam, że przy sobie nie miałam :)

Ja lezalam obok dziewczyny ktorej dziecko non stop plakalo... jak wyszla na chwile i mi zostawila do popilnowania.. wzięłam na ręce i przytulilam... i bylo cudownie ciche...
Mama chyba byla mega zdenerwowana ciaglym placzem dziecka i zestresowana.dzieci serio czuja takie rzeczy...

Chyba mam gorszy dzień albo źle rozumiem twoje odpowiedzi a nie mam zamiaru w dyskusję wchodzić. Będę rodzić pierwszy raz i mogę mieć takie odczucia nie ma znaczenia czy oni widzą 8 pipek czy 40 na zmianę. Zaznaczam BĘDĘ RODZIĆ PIERWSZY RAZ I mam do tego prawo jak urodze dwa albo 5 to też się będę pewnie z tego śmiać póki co nie jest mi do śmiechu jak o tym myślę. Tatuaży nie lubię i furory też nie mam zamiaru robić. Chce urodzić w miarę PO LUDZKU. Jak będzie to się okaże....

Będzie dobrze !
Nie nastawiaj się i bądź dobrej myśli :-))))

Dziewczyny ! Szyjka po usg na jednak 3.91 cm A nie 2 jak twierdzili po ręcznym sprawdzaniu. Zamknięta bez cech niewydolności :) nadal mi twardnieje troszkę brzuszek ale oni mówią ze jest dobrze :) jutro wychodzę :D

Edit. Mała jednak zostanie jeszcze w moim brzuszku i to jest najwazniejsze ! <3
Super! W domu się oszczędzaj zeby dalej było ok i byle do października ;)

Taaaa :)

Mężu ja rodze !!!! Skurcze mam co 4 min... wody odeszly...
Dobra kochanie. To jedziemy... walizke mam...

Nie nie nie... czekaj....
żona rozklada nogi....
i mówi tatuaż mi zrób.... :) :) ;)
A co! :D
Tak serio to staram się sobie nie wyobrażać niczego. Pamiętam,że ze starszym synem wszystko było nagle(34tc)i szczerze powiedziawszy to wziął mnie poród z zaskoczenia.
Teraz jak czytam o położnej sciskajacek cycki,to widzę jak mnie jakaś obca kobita maca... :D

Najpierw napisalam Ci jak jest...
A w drugiej czesci wypowiedzi chcialam Cie rozbawic... zebys sie tak nie stresowala :)
Żebys sie rozluznila....
Z brokatem czy tatuazem to oczywiscie żart :)

Ja ogolnie ciagle chichram sie :)
głupawke mam od wczoraj... a mąki nie wdychalam :)

reklama
Mój starszy nie chciał smoka,nie pasował mu i już. A czasem naprawdę dałabym dużo,żeby to smok choc na chwilę był uspakajaczem,a nie ciągle mama..
Ja za to doilam baardzo dlugo,do 4r,ż. :D ale zgryz rowniuski
No ja ani za smoczkiem nie jestem
Traktowaniem cycka jako smoczek tez nie
Te metody co pisalam u nas wystarczyly... jak chcialam siebie czyms zastapic.. zeby nie ciagle mama...
najpierw jak chcialam go uspokoic kladlam reke na pleckach delikatnie... a jak chcialam sie zastąpić.. to do rekawicy mialam wsypane ziarenka ryżu...chyba ze 2 paczki..... kladlam sztuczna rękę na plecki a malucha kladlam na swojej koszuli...
Oczywiscie nie wiem jakie bedzie 3 dziecko... ale mysle ze z dobrym nastawieniem te same metody zadziałaja... bez stresu podejde do tematu..jak nie to bede kombinować dalej

Do góry