reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Jakbyś chciała pieluszki,prześcieradła to jest na wyprawkowym wątku. Kocyki,pościele też mogę podeslac bo kupowalam,zmacalam i juz mniej więcej coś mogę nt powiedziec :)
Tak już czytałam i dziękuję skorzystam. Jeszcze ten termometr i do odciagania kataru wiem że jest takie urządzenie pod odkurzacz ale w nocy nie do końca się sprawdza. Jak macie mamusie to wrzucić na wyprawkowy jakieś opinie.

Hej dziewczyny. Staram się was nadrabiać, ale remont, castoramy, ikea i inne Liroy Merliny. Dobrze, że sobie przypomniałam, że dziś mam wizytę, bo pewnie bym nie poszła, a ostatnio byłam miesiąc temu na polowkowych. No i dziś pierwsza 'normalna' wizyta u nowego lekarza. W sensie tego od polowkowych. Mam nadzieję, że z Kazikiem wszystko ok. Po nocach spać mi nie daje, bo tak kopie (apogeum o 3 w nocy) a z rana znowu bieganiny po sklepach i tak nam leci czas :) dam znać po wizycie, miłego dnia!

Ja też mam takiego ojca co nie wiem czy w przyszłości nie przyjdzie mi płacić na niego alimentów :/ Nie raz mi się takim tekścikiem odgrażał...także ktoś go podszkolił.

@Margonelka też byłam dzisiaj w labie innym niż zwykle i więcej tam nie pójdę...niby to nałęczowska filia Luxmedu ale obsługa porażka. Żółwie tempo obsługi mają w sumie sam raz dla kuracjuszy, nie dla zwykłych ludzi.
Co do gr.krwi w Diag.to nie pamiętam bo w pierwszej ciąży u nich robiłam...pewnie standardowo 2-3dni
Byleby nie microlife - taki do czoła. Mam juz 4 (w awaryjnej sytuacji wysyłam M do apteki i znow przynosi tej samej firmy-,-) i kazdy pokazuje co innego. Najlepszy zwykły, albo taki zwykły tylko elektroniczny :D nie zbliżeniowy.
A dla niemowlaków są tez w smoczku chyba, ale nie miałam.

ja dziś byłam na wizycie u lekarza NFZ (przypomnę - chodzę na NFZ i LuxMed), oczywiście USG nie było, zbadał mnie na samolocie i.... nie podoba mu się moja szyjka :( ale nie wiem czy się skróciła czy miękka czy rozwarcie się robi, o tym nie wspomniał, nigdy nic nie mówi (tylko tyle że jest ok) na szczęście już w piątek idę na jednorazowa wizytę prywatną (o tym też pisałam) to się dowiem czegoś więcej...

Byleby nie microlife - taki do czoła. Mam juz 4 (w awaryjnej sytuacji wysyłam M do apteki i znow przynosi tej samej firmy-,-) i kazdy pokazuje co innego. Najlepszy zwykły, albo taki zwykły tylko elektroniczny :D nie zbliżeniowy.

no właśnie najbardziej polecany jest microlife! u mnie w mieście 99% właśnie matek go poleca.... sama mam ale nie wiem czy jestem do końca zadowolona...

Tak już czytałam i dziękuję skorzystam. Jeszcze ten termometr i do odciagania kataru wiem że jest takie urządzenie pod odkurzacz ale w nocy nie do końca się sprawdza. Jak macie mamusie to wrzucić na wyprawkowy jakieś opinie.
No właśnie też teraz myślę nad twrmometrem i czymś do noska i również chętnie poczytam co mamy polecają:)
Jedynie z nianka elektroniczna się wstrzymuje. Na początku jakoś ogarne i jak z malym będzie ok to kupie. Jakby się coś dzialo (tfu tfu)to biorę monitor oddechu.

A taki do ucha? Nie wiem czy się go troszkę wkłada czy tylko przyklada

Ja też mam takiego ojca co nie wiem czy w przyszłości nie przyjdzie mi płacić na niego alimentów :/ Nie raz mi się takim tekścikiem odgrażał...także ktoś go podszkolił.

@Margonelka też byłam dzisiaj w labie innym niż zwykle i więcej tam nie pójdę...niby to nałęczowska filia Luxmedu ale obsługa porażka. Żółwie tempo obsługi mają w sumie sam raz dla kuracjuszy, nie dla zwykłych ludzi.
Co do gr.krwi w Diag.to nie pamiętam bo w pierwszej ciąży u nich robiłam...pewnie standardowo 2-3dni

Ja się zabezpieczyłem jeśli chodzi o ojca (ma milionowe długi) że wymusilam na nim notarialne zrzeczenie się dziedziczenia (nie odziedzicze po nim wówczas długów ani ja ani mój mąż - gdybym zmarła.pierwsza ani nasze dzieci)
Dodatkowo wzięliśmy rozdzielność majątkowa, na wypadek gdyby któremuś z nas się zdarzyły kłopoty finansowe to drugie nie będzie musiało za nie odpowiadać i będzie mogło legalnie utrzymać rodzinę.
Ma to też ten plus, że gdy np.ojciec poda mnie do sądu o alimenty to wykaże że mam na utrzymaniu troje dzieci i nie mam dochodów albo są one niskie, wiec tym samym nawet jeśli uzyska jakieś alimenty ode mnie to będą one żenująco niskie.
Ja zaś będę płaciła np.20-50 zł na miesiąc do kwartału i tłumaczyła się że nie mam więcej.Zablokuje tym samymsamym ewent zajęcie komornicze.
Nie widzę powodu dla którego mam utrzymywać człowieka, który całe życie miał mnie w dupie.Niech utrzymuje go jego kochanką i jej córka, której opłacał edukację, mieszkanie, której kupił samochód wyprawił wesele i za którą płaci ratę za mieszkanie.
Mi niestety nie zapewnił ani nic materialnego, ani nawet spokojnego dzieciństwa.

reklama
Witaj w klubie. Widzę że u Ciebie też przerażenie[emoji33] ja dziś wózek jadę oglądać i może z neta już część zamówię ręczniki kosmetyki pieluszki itp macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro? Apteka to gemini rzeczywiście jest taniej. Zastanawiam się nad termometrem dla dzidziusia macie jakieś polecane. ?
Swiat dziecka i baby Universe na allegro. A termometr bezdotykowy mam z aliexpress. Działa bez zarzutu :)

Do góry