reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

To jest dla mnie promyk nadziei [emoji3] moja siostra jest sama. Chociaż znając naszego Księżulka i tak będzie problem. Ale może znajdę innego bardziej życiowego. W sumie są takie czasy że nie tak łatwo o chrzestnych. Bo teraz rozwody, nieślubne związki i dzieci to normalne. Kościół też by mógł iść z biegiem czasu zwłaszcza że sam Papież chrzci nie ślubne dzieci i namawia do tego.
I tu jest sedno. Papież Franciszek jest wzorem....inni powinni go naśladować i nie rozumiem tym bardziej dlaczego i skąd biorą się parafie tak zawzięte i zachłanne [emoji32][emoji32][emoji32]

reklama
Nam powiedzial, ze rozwodnik nie moze byc, jesli nie ma rozwodu koscielnego
Ale tak na chłopski rozum. Jeśli bierzesz rozwód. To po prostu wam się nie układa, a to nie grzech. Grzechem jest zdrada czyli wg kościoła jeśli rozwodów zaczyna mieć partnera. Rozwiedziona osoba może nawet na mszy brać komunie (np moja mama) ale dopóki z nikim nie była.
A jak ktoś nie ma formalnego malzensta tylko są ze sobą 10 czy ile lat i jednak to nie to to taka osoba po rozstaniu może wziąć opłatek, być chrzestnym bo przecież jest sama. Jak na razie zawsze spotykalam się z takim samym interpretowaniem tego "statusu". Rozwodka może wszystko dopóki nie zacznie mieć partnera (seksualnego)

@Szalona 29 Ta firma sprzedaje też łóżka przez Internet? Jeśli tak, to rzuć linkiem, proszę. Drewno jest bez sęków?
Tak ja sama przez internet zamawialam... sasiadka tez... w tym tygodniu ma dostawe...
Ja dostalam drewno bez sekow.. bez dziur...i wyrzlobien....zadowolona jestem...
Maja duzo modeli i 15 kolorow do wyboru....
Latwo sie sklada... 2~3 tg czekania...materace tez maja..
Ale do 2 metrowego lozka my domawialismy łącznie 6 szczebelkow..( oni daja 10...na stelaz..a my po 12 zamontowalismy...bo to chlopaki).. no i barierki na to wysuwane tez domawialismy.....
I wazne dla mnie byly pionowe deseczki w barierkach a nie poziome...
....( do tesiow do domu zamowilisy rok temu....innej firmy łóżko pietrowe.... i masakra...szczebelki cienkie... jak siadlam..maz kazal szybko wstawac bo sie tak szczebelki wyginaly.. ( wazylam 55 kg)
....a dzieci wiadomo ze beda szalec na lozku...a nie grzecznie lezec.... a drugi minus ze przez poziome deski w barierkach dziecko sie przeturla !!!!!... wiec tam bedziemy musieli cos kombinowac..... ) ale u tesciow. Raz w roku jestesmy... no lozko malo solidne ...

A z tego jestem bardzo zadowolona...
Firma Lano meble.... darmowy kontakt..szybko oddzwaniaja sami...
Link do: Łóżko piętrowe ANATOL
Ja bralam to.... a sasiadka dla 2 dzieci brala z barierkami...wiec jeszcze nie wiem

Ostatnia edycja:
U nas sloooonce i slooonce... gorąco coraz bardziej... od 4 rano ma padac....i caly jutrzejszy dzien....​

Co do łóżka moje chlopaki maja 1 pokoj wspolny...
Do tej pory 3.5 latek spal w lozku takie jak u was 70x 140..takie autko z materacem gryczano- kokosowym
Zobacz załącznik 878061
.a 1.5 roczniak w lozeczku ze szczebelkami....
ale bedzoe 3 syn..
wiec on dostanie lozko ze szczebelkami... a chlopakom wczoraj skonczylismy skladac łóżko piętrowe kupilismy wymiar 90x200 na lata ma starczyc :)
Gruuube dechy... stelaz solidny.. mąż stanal na 1 desce...i sie nawet nie wygiela.
...domowilam jeszcze 1 barierke.... wiec beda 3 barierki przekladane gdzie chce... i jak chce...
2 szuflady na sam dół jeszcze sa w zestawie
Materace pianka z kokosem....a pianka grubsza 15cm
Na razie 2 starszych braci bedzie spac razem na dolnych lozkach a góra nie bedzie uzytkowana...
Zobacz załącznik 878063

@Szalona 29 bardzo dobry wybór :)
Ja takie same łóżko piętrowe z braku miejsca ( mieszkalam w bloku) zakupiłam córce gdy miała 3 lata .Na dole spałam ja z młodsza córka. Łóżko nam bardzo długo służyło, generalnie do zeszłego roku , czyli 10 lat. Teraz mieszkamy w nowym domu i dziewczyny mają swoje pokoje, ale jeśli ktoś chce zaoszczędzić miejsce w mieszkaniu to super sprawa takie łóżko ;)

reklama
Szuflady sa,... barierki mozna przekładać :)

Okazuje sie ze nie dowiezli mi 1 barierki, a ja ja juz zzamowilam i zaplacilam, wiec bez problemu dowiozą
P_20180716_133152.jpg

Załączniki

• P_20180716_133152.jpg
    P_20180716_133152.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 365
Do góry