reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
To chyba zamówie na dwa. Różnica w cenie i tak jest niewielka. A właśnie się tak zastanawiałam czy jak się z jednego ściąga to z drugiego nie kapie [emoji6] dało mi do myślenia jak zobaczyłam na ali takie "przyssawki" z pojemniczkiem na jedną pierś jak drugą się karmi. Ja to jednak zielona jestem w tym wszystkim [emoji15]
Mojej przyjaciółce parę kropel dosłownie kapało z drugiej piersi i raczej takie relacje od kobiet słyszałam. Więc jak mnie zaczęło zalewać, to stwierdziłam, że moje są jakieś inne :-) Ja też miałam bardzo szybki wypływ mleka, odciągałam w 5 minut. A z tego, co czytałam i słyszałam, to normą jest raczej pół godziny na jedną pierś, a nie 5 minut...

Widziałam, że można sobie zmajstrować specjalny stanik z dziurami na ten odsysacz - te przyssawki są szersze i się tam trzymają. Są do kupienia specjalne staniki, ale myślę, że można sobie to samemu zmajstrować [emoji6] Oczywiście jak ktoś będzie często odciągać.
best-breast-pump-for-working-moms1.jpg

Załączniki

• best-breast-pump-for-working-moms1.jpg
    best-breast-pump-for-working-moms1.jpg
    41,6 KB · Wyświetleń: 372
I ja mam zamiar(o ile będzie możliwość) ubierać w swoje,które później wypiore i wyprasuje. I takie ładne przygotowalam,że zal by mi było ich wyrzucić czy nawet żeby zginęły:)
Dokładnie. Przecież nawet w sklepie nowe ubranka są wymacane przez setki rąk (A ręce ludzie mają różne). Mogą na nie kaszleć,kichać i prychać. Zarazki są wszędzie.

Mojej przyjaciółce parę kropel dosłownie kapało z drugiej piersi i raczej takie relacje od kobiet słyszałam. Więc jak mnie zaczęło zalewać, to stwierdziłam, że moje są jakieś inne :-) Ja też miałam bardzo szybki wypływ mleka, odciągałam w 5 minut. A z tego, co czytałam i słyszałam, to normą jest raczej pół godziny na jedną pierś, a nie 5 minut...

Widziałam, że można sobie zmajstrować specjalny stanik z dziurami na ten odsysacz - te przyssawki są szersze i się tam trzymają. Są do kupienia specjalne staniki, ale myślę, że można sobie to samemu zmajstrować [emoji6] Oczywiście jak ktoś będzie często odciągać.Zobacz załącznik 877301
Mój mąż inżynier na pewno coś wymyśli [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Mam pytanie, kupilam ostatnio używany bujaczek, mate edukacyjna i jutro odbieram wózek. Chciałam to jakoś wyczyścić czy macie jakieś pomysły. Czy zwykły proszek do prania z wodą wystarczy?
Wiem są takie płyny do odkazania dla przedszkoli ale trzeba kupić odrazu 10 litrów.
A materiału bujaczka nie możesz ściągnąć ze stelaża? Ja normalnie sciagalam i do pralki. To samo z mata, palaki sciagalam i do pralki.

reklama
Ja mam na jeden cyc i myślę nad kupnem tego na dwa i tak, bo z moimi cyckami jest taki problem, że leci mi mleko z obydwu cycków na raz... Jak z jednego odciągałam 90 ml, to z drugiego wykapywało samo 40 ml. Zbierałam to do wyparzonej specjalnej nakładki. Ale prościej by było odciągnąć od razu z dwóch [emoji6] Większość kobiet nie ma aż takiego wypływu, ale sporo babek odciąga mleko przez bitą godzinę, więc skrócenie tego czasu jest zbawieniem.
Kurcze tez tak mialam, papier podkladalam bo wszystko mokre :D nie pomyślałam o kubeczku[emoji85]

Do góry