reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Elodie Szczegóły Dziecko śpiwór wiatroszczelna Wózka Dziecięcego trznadel 0-36 m wózka dziecięcego nóżki Universel wózek Śpiwór
Link do: Elodie Details Baby sleeping bag windproof Baby Stroller bunting 0 36M baby stroller footmuff Universel stroller Sleeping Bag-in Sleepsacks from Mother & Kids on Aliexpress.com | Alibaba Group to Clipboard
A używane sprzedają za 300 na olx. Nowe 450 więc możesz używać i za tyle samo sprzedać i to będzie okazja [emoji23][emoji4]

O wow spodziewałam się jednak niższej ceny [emoji16]

reklama
On jest dość spory,prawda?
Ja musze jeszcze koniecznie coś do fotelika dokupić
Jest to i do gondoli i do spacerówki się nadaje. Ja zamówiłam takiego misia do fotelika 0-12 Miesięcy Jesień Dziecko Śpiwór Koperta Dla Noworodków Przewijać Dziecko Koc Wrap Słodkie Śpiwory Zimowe Stałe Pościel dla dzieci
Link do: 0 12 Months Autumn Baby Sleeping Bag Envelope For Newborn Baby Winter Swaddle Blanket Wrap Cute Sleeping Bags Solid Baby Bedding-in Sleepsacks from Mother & Kids on Aliexpress.com | Alibaba Group to Clipboard

Mam ochote na ciepla domowa szarlotke z lodami i bita smietana ;( normalnie chyba zadzwonie do tesciowej i ja poprosze zeby mi upiekla [emoji14] na pewno sie bardzo nudzi i chetnie sie czyms zajmie :-D
Moja mama dzisiaj akurat wolne miała jabłek nazbierała koło domu i upiekła szarlotkę właśnie z lodami, pychota [emoji173]️

Ej ten laktator na oba cycki to nie idzie się posikac z bólu ? Tym pojedynczym sobie stopniowalam sile ssania i faktycznie jak z drugiej kapało to na początku dwie minuty z lewej dwie z prawej i tak coraz dłużej aż opróżniłam obie.

Biorę ten pojedynczy, zawsze bardziej mobilny wziąć ze sobą gdzieś kameralnie usiąść. Z taka dojarką to tylko w domu i to jak nikt nie patrzy :D
Mnie bolało przy dziecku przy piersi, przy laktatorze odpoczywałam [emoji1]

Ja bym nie mogła na zmianę tak odciągać. Jak ruszyła produkcja z piersi, to przestawało lecieć po 5 minutach. Nie dawało się tego zatrzymać. A po 5 minutach całkiem pusto i już nic nie leciało. Chyba już wiem czemu moja córka odmawiała picia z piersi i musiałam odciągać - wkurzała ją ta tryskająca produkcja. Zostaje mi więc podłączanie się parę razy dziennie do dojarki [emoji1]

Swoją drogą to ciekawe, że każde piersi działają inaczej [emoji6]

Yhy, to w takim razie i kocyki i rozki i ubranka WSZYSTKIE ktore mialam powinny isc na smieci bo przez tydzien w szpitalu bylo uzyte kazde z nich :eek: bo mlody ulewal i zasikiwal:eek: a po powrocie do domu jego chyba powinnam we wrzatku wykapac i siebie tez albo w alkoholu:eek: bo bakterie...
Szczerze, to ja nawet o tym nie pomyślałam:/ kocyk, który miałam w szpitalu mój 5-latek ciąga do dzisiaj, ubranka, w które był ubierany w szpitalu (nie spotkałam się, że są szpitalne, trzeba było mieć swoje)leżą w pudełku razem z innymi, czekają na siostrę...wiadomo, że wszystko to uprałam, no ale nic nie wyrzucalam, poza koszulą, w której urodziłam.:eek:

Do mam po cesarce albo kogoś kto wie ...

Jak jest po cesarce z kangurowaniem ? Dają mi na chwilę synka przytulić i zabierają i dają ojcu żeby kangurowal ? Hmmm :eek:

Nie mówiłam o tym mojemu mężowi jeszcze bobzawali dostanie, ogólnie jak jest temat kapania , przebierania ubranek czy pampersa to go to przeraża .

A co mnie nie ? To moje 1 dziecko też się boje okropnie jak to będzie ... Musimy od początku oboje się nauczyć takie moje zdanie :-D
U mnie z kolei chyba ja się bardziej boję. Mąż to każdego malucha na rece, nosi usypia uspokaja, siostrzeńców przebierał itd.. a ja do tej pory dzieci owszem spoko, ale tak mniej więcej od 1 roku życia [emoji23] więc jestem przerażona, mąż się śmieje że młody z kupa w pampersie będzie czekał aż tata z pracy wróci i przebierze [emoji23]

reklama
Do góry