reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja te małe końcówki, które się odrywa z twist-off dwa razy znalazłam w pampersie;)
Ale to nie jest szkodliwe :p na jakims opakowaniu z twist-offami czytalam ze dorosli moga je polykac w calosci. Jedyne czego w nich nie lubie to ze jak jest chlodno to sa strasznie twarde i ciezko je oderwac, a jak cieplo latem to miekkie ze uginaja sie pod palcami :p

reklama
Ja dzisiaj pierwszy raz w szkole rodzenia. Super atmosfera, dużo przydatnych zajęć. Oto co dostalam; smoczek lovi, butelka avent, butelka medical 150 ml, emulsja do kąpieli, mleczko do prania, sudokrem, wkładki laktacyjne, chusteczki pampers, woda
A chodzisz na NFZ czy płacisz?

Ja dzisiaj pierwszy raz w szkole rodzenia. Super atmosfera, dużo przydatnych zajęć. Oto co dostalam; smoczek lovi, butelka avent, butelka medical 150 ml, emulsja do kąpieli, mleczko do prania, sudokrem, wkładki laktacyjne, chusteczki pampers, woda
A o czym mówili? Długo u Ciebie trwa ta szkoła ? Chodzisz z mężem? Mówili kiedy lepiej z mężem A kiedy sama przyjść?

Nie opanowałam jeszcze jak odpowiadać na wiadomości :)

Mam 28 lat, to moja 1 ciąża , dość długo wyczekiwana, ale mały wziął nas trochę z zaskoczenia ( krótki staż w nowej pracy, mnóstwo stresów), ale jest !!!!:)
Jestem z Podlasia.
Mówimy z mężem do brzuszka Filip, chociaż są jeszcze 2 inne opcje, ale pewnie zostanie Filipem.

Wyprawka....
Zaczęłam kompletować, tzn. dostalam troche bluzeczek i spodenek ( rozm 62-98).
I dostałam wózek, co prawda nie jest nowy, trzeba odświeżyć, ale bardzo mi sie podoba.
Cześć malutkich kupiłam używanych ubranek, wiec ciuszki mam prawie wszystkie....chyba.

A z reszty wyprawki to kupiliśmy narazie tylko samo łóżeczko.

Reszta wyprawki jeszcze przede mna. I coraz intensywniej muszę się za to wziąć.

Sorki, rozpisałam się.
Ooo gratulacje [emoji3] u nas też jest Filip.

Hej dziewczyny nie było mnie 5 dni i nie sposób was nadrobić :) byliśmy nad morzem. Wyjazd megaudany :) dzisiaj u mnie kiepska pogoda więc i ja kiepsko się czuję, rano upieklam chleb i ciasteczka owsiane, od kilku dni uskuteczniam dietę cukrzycowa i na wyjeździe nie zjadłam ani loda, ani gofra, ani gotowanej kukurydzy :) małym grzechem była kawa mrożona :)

reklama
Witamy .

Wszystko z synkiem dobrze ? Ile masz lat , z jakiej części Polski jesteś ;) ?
Z małym narazie w porzadku, 26.06 miał 948 g więc rośnie ładnie. I od dwóch tygodni mam zdiagnozowana cukrzyce ciążowa.
Chociaż mój lekarz mam wrażenie z wizyty na wizyte olewa sprawdzanie malucha.( ruchy sa-sa, jak nie ból taki miesiączkowy to ok, inny może być i tyle) jestem coraz bardziej rozczarowana, dlatego polowkowe robilam gdzie indziej i te kolejne prenatalne też zamierzam.

Do góry