reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja te małe końcówki, które się odrywa z twist-off dwa razy znalazłam w pampersie;)
Ale to nie jest szkodliwe :p na jakims opakowaniu z twist-offami czytalam ze dorosli moga je polykac w calosci. Jedyne czego w nich nie lubie to ze jak jest chlodno to sa strasznie twarde i ciezko je oderwac, a jak cieplo latem to miekkie ze uginaja sie pod palcami :p

reklama
Ja dzisiaj pierwszy raz w szkole rodzenia. Super atmosfera, dużo przydatnych zajęć. Oto co dostalam; smoczek lovi, butelka avent, butelka medical 150 ml, emulsja do kąpieli, mleczko do prania, sudokrem, wkładki laktacyjne, chusteczki pampers, woda
A chodzisz na NFZ czy płacisz?

Ja dzisiaj pierwszy raz w szkole rodzenia. Super atmosfera, dużo przydatnych zajęć. Oto co dostalam; smoczek lovi, butelka avent, butelka medical 150 ml, emulsja do kąpieli, mleczko do prania, sudokrem, wkładki laktacyjne, chusteczki pampers, woda
A o czym mówili? Długo u Ciebie trwa ta szkoła ? Chodzisz z mężem? Mówili kiedy lepiej z mężem A kiedy sama przyjść?

Nie opanowałam jeszcze jak odpowiadać na wiadomości :)

Mam 28 lat, to moja 1 ciąża , dość długo wyczekiwana, ale mały wziął nas trochę z zaskoczenia ( krótki staż w nowej pracy, mnóstwo stresów), ale jest !!!!:)
Jestem z Podlasia.
Mówimy z mężem do brzuszka Filip, chociaż są jeszcze 2 inne opcje, ale pewnie zostanie Filipem.

Wyprawka....
Zaczęłam kompletować, tzn. dostalam troche bluzeczek i spodenek ( rozm 62-98).
I dostałam wózek, co prawda nie jest nowy, trzeba odświeżyć, ale bardzo mi sie podoba.
Cześć malutkich kupiłam używanych ubranek, wiec ciuszki mam prawie wszystkie....chyba.

A z reszty wyprawki to kupiliśmy narazie tylko samo łóżeczko.

Reszta wyprawki jeszcze przede mna. I coraz intensywniej muszę się za to wziąć.

Sorki, rozpisałam się.
Ooo gratulacje [emoji3] u nas też jest Filip.

Hej dziewczyny nie było mnie 5 dni i nie sposób was nadrobić :) byliśmy nad morzem. Wyjazd megaudany :) dzisiaj u mnie kiepska pogoda więc i ja kiepsko się czuję, rano upieklam chleb i ciasteczka owsiane, od kilku dni uskuteczniam dietę cukrzycowa i na wyjeździe nie zjadłam ani loda, ani gofra, ani gotowanej kukurydzy :) małym grzechem była kawa mrożona :)

reklama
Witamy .

Wszystko z synkiem dobrze ? Ile masz lat , z jakiej części Polski jesteś ;) ?
Z małym narazie w porzadku, 26.06 miał 948 g więc rośnie ładnie. I od dwóch tygodni mam zdiagnozowana cukrzyce ciążowa.
Chociaż mój lekarz mam wrażenie z wizyty na wizyte olewa sprawdzanie malucha.( ruchy sa-sa, jak nie ból taki miesiączkowy to ok, inny może być i tyle) jestem coraz bardziej rozczarowana, dlatego polowkowe robilam gdzie indziej i te kolejne prenatalne też zamierzam.

Do góry