reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Imię wybrane?
Z jakiego województwa jesteś?
Zaczęłaś już kompletować wyprawkę? :)

Nie opanowałam jeszcze jak odpowiadać na wiadomości :)

Mam 28 lat, to moja 1 ciąża , dość długo wyczekiwana, ale mały wziął nas trochę z zaskoczenia ( krótki staż w nowej pracy, mnóstwo stresów), ale jest !!!!:)
Jestem z Podlasia.
Mówimy z mężem do brzuszka Filip, chociaż są jeszcze 2 inne opcje, ale pewnie zostanie Filipem.

Wyprawka....
Zaczęłam kompletować, tzn. dostalam troche bluzeczek i spodenek ( rozm 62-98).
I dostałam wózek, co prawda nie jest nowy, trzeba odświeżyć, ale bardzo mi sie podoba.
Cześć malutkich kupiłam używanych ubranek, wiec ciuszki mam prawie wszystkie....chyba.

A z reszty wyprawki to kupiliśmy narazie tylko samo łóżeczko.

Reszta wyprawki jeszcze przede mna. I coraz intensywniej muszę się za to wziąć.

Sorki, rozpisałam się.

reklama
Nie opanowałam jeszcze jak odpowiadać na wiadomości :)

Mam 28 lat, to moja 1 ciąża , dość długo wyczekiwana, ale mały wziął nas trochę z zaskoczenia ( krótki staż w nowej pracy, mnóstwo stresów), ale jest !!!!:)
Jestem z Podlasia.
Mówimy z mężem do brzuszka Filip, chociaż są jeszcze 2 inne opcje, ale pewnie zostanie Filipem.

Wyprawka....
Zaczęłam kompletować, tzn. dostalam troche bluzeczek i spodenek ( rozm 62-98).
I dostałam wózek, co prawda nie jest nowy, trzeba odświeżyć, ale bardzo mi sie podoba.
Cześć malutkich kupiłam używanych ubranek, wiec ciuszki mam prawie wszystkie....chyba.

A z reszty wyprawki to kupiliśmy narazie tylko samo łóżeczko.

Reszta wyprawki jeszcze przede mna. I coraz intensywniej muszę się za to wziąć.

Sorki, rozpisałam się.

Co do chemii kosmetykow to polecam aptekę Gemini . Serio . Dziś np kupowałam prenatal dha 33 zł za 60 tabletek a w aptece innej zwykłej stacjonarnie dałam ostatnio 49,99 zł ( 17 zł drożej na 1 opakowaniu !!!! ) .

Pytanko do mamusiek już obecnych ... Szczepienie noworodka w 1 dobie życia w szpitalu...

Co to za szczepienie jest ? I czy mogę się nie zgodzić na to w 1 dniu życia tylko żeby dali szczepionkę w 2-3 dniu życia ? Hmm ???

Przeciez nie mowie o zapasie 200szt, tylko o innych malych opakowaniach ;) ale wiem ze moglo to zostac tak odebrane :p
Mój sąsiad kupił 106 sztuk pampersow oryginalnych jak urodziło się dziecko. No niestety uczulilo. Ale jak delikatnie dałam im do zrozumienia ze lepiej mniejsze paczki to powiedzieli ze się nie opłaca, że tak taniej wychodzi. No więc tak... :)

U mnie napisali,zeby wziac 30podkladow na lozko...zastanawiam sie czy ja do rzezni ide, czy do szpitala
Fajnie albo niefajnie :D Moze przescieradel nie maja ;( ja sie na bledach nauczylam, ze podklad podkladowi nie rowny, dosłownie :p mialam do szpitala piec tych duzych 120/60 chyba i były super, jeden dalam dziewczynie z lozka obok, bo nie miala wcale. Pozniej jak mi sie zuzyly to wyslalam meza zeby kupil mi takie same, no i kupil, 60/60cm ;( zadowolony przyszedl ze tak tanio mu sie udalo, bo ja mowilam ze beda prawie dwa razy drozsze. Jak wyjelam z paczki i probowalam sobie na lozko polozyc to juz mu sie humor zepsul i w sumie mnie tez, bo jezdzilo to po lozku i nie dawalo pewnosci czy jest pode mna czy nie :p

Pytanko do mamusiek już obecnych ... Szczepienie noworodka w 1 dobie życia w szpitalu...

Co to za szczepienie jest ? I czy mogę się nie zgodzić na to w 1 dniu życia tylko żeby dali szczepionkę w 2-3 dniu życia ? Hmm ???
Ale chyba raptem tydzień temu o tym pisaliśmy. Gruźlicai wzw b szczepienie i wit k domiesniowo podają w szpitalu.
W szpitalu łatwo o zaraznie wzw dlatego szczepia.
1531309225533.jpg

Załączniki

• 1531309225533.jpg
    1531309225533.jpg
    307,9 KB · Wyświetleń: 281
reklama
Do góry